CalorieBase
Counting made easy
English
Log in
Remember me
4 napja
#3153
spaceship 67
Válasz Bambyka #3148 számú posztjára
Igen ezt én is kértem már egy hónapja semmi mást nem kéne tenni csak oda rakni egy gombot és meghívni a már megírt program részt.

4 napja
#3152
spaceship 67
Válasz Csaba2305 #3151 számú posztjára
Hát azért ennél sokkal égetöbb problémák is vannak amik nincsenek lefejlesztve. De beraktam neked annyi volt a tehendő hogy új étel Véradás -600 kcal 1 zacskó minden tápanyagra -1 g . És szépen le is vonja a kalória beviteledből a 600 kcal-t aztán azt hogy honnan tudod hogy mennyi a véradás kalóriája azt nem tudom de mindegy :) Link:https://kaloriabazis.hu/etel/veradas_kcal/5019547_0

4 napja
#3151
Csaba2305 72
A véradást is valahogy elérhetővé kellene tenni, hisz kb 600 kalóriát jelent.

4 hete
#3150
Bambyka 1
Válasz drisztina #3149 számú posztjára
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)

4 hete
#3149
drisztina 1673
Válasz Bambyka #3147 számú posztjára
Használjátok az "eszközök" fül, "kapcsolt felhasználó" menüt.

4 hete
#3148
Bambyka 1
Ohh illetve még annyi, hogy amikor "Új receptet" hozok létre, akkor a hozzávalók adásánál nagyon nagyon jó lenne a vonalkódolvasó!!!! Óriási virtuális puszi járna a fejlesztőknek!!

4 hete
#3147
Bambyka 1
Sziasztok!
A férjem és én is használjuk a programot. Amikor főzök egy ételt, akkor készítek saját receptet. Lenne bármilyen megoldás, hogy ne kelljen nála is új receptet létrehozni? Egyesével beírni?
Egy "Családi receptek" gomb jó lenne, ahol csak X felhasználó láthatja a receptet.

4 hete
#3146
vinnix 3
Üdv mindenkinek! Volna egy problémám, ami többször is előfordult óvatlanságom miatt (és nem csak velem). Egy apró funkció hozzáadását szeretném kezdeményezni, ami az lenne, hogy amikor saját receptet adna hozzá valaki, én gyakran a "Mégse" gombra nyomok rá véletlen. Persze az én hibám, de ilyen esetben egy megerősítő overlay/menü hasznos lenne, mert biztosan előfordult már ez mindenkivel. Remélem nem vagyok egyedül, és köszönöm ha valaki közreműködik!

1 hónapja
#3145
Molossus
Ha újonc vagy az online kaszinók világában, valószínűleg először a klasszikus nyerőgépek fogják érdekelni. Ezek egyszerűek és tökéletesek a kezdéshez. Miután kicsit belejöttél, érdemes megvizsgálnod a mega-játékokat és a különleges ajánlatokat is. A http://kaszino-hu.com/ weboldalon remek választékot találsz minden ízléshez.

Ezek a játékok nemcsak valódi pénz nyerési lehetőséget kínálnak, de rengeteg szórakozást és izgalmat is biztosítanak, amit te, mint kezdő, biztosan értékelni fogsz. Látogass el a weboldalra, és tudj meg többet a legjobb online nyerőgépekről!

1 hónapja
#3144
spaceship 67
Sziasztok! A vonalkód olvasó egy hihetetlen jó funkció nagyon sokat gyorsít a termékek bevitelén. Viszont sajnos csak az ételek felvitelé él használható. Nagyon jó lenne ha a receptek felvitelé él is a hozzávalók hozzáadása mellet a nagyítónál is megjelenne a vonalkód ikonja. Jelenleg nap mint nap eszek olyan kész ételt ami több vonalkódos bolti étel keveréke és így kézzel keresgélni nagyon lassú. Ha létrejön a fejlesztés biztos hogy küldök adományt.

2 hónapja
#3143
SamSpayed 530
Válasz vadafonya #3142 számú posztjára
Erre pont van megoldás. Ha felviszel egy ételt, időpontnak megfelelően automatikusan kiválasztja a étkezést (pl. délben "Ebéd"). Ha ráböksz erre az ikonra, akkor leveszi róla a kijelölést és az étel sora sötétszürke lesz, így kapsz egy külön, időpont nélküli kategóriát.

2 hónapja
#3142
vadafonya 55 1
Én szeretnék egy egy olyat a MIKOR sorba, hogy egész nap, vagy besorolás nélkül... Van olyan italom, amit egész nap iszogatok. Most jobb híján a nasiba rakom... :D Vagy ha van rá megoldás - csak én nem találom, valaki írja meg, légyszi. <3

2 hónapja
#3141
Tom555
Üdv! Ios frissítés várható ahol lesz működő vonalkódolvasó?

2 hónapja
#3140
drisztina 1673
Válasz Xabextra #3139 számú posztjára
Szóköz helyett használd a macskakörmöt ;)

2 hónapja
#3139
Xabextra 28
sziasztok, ma szerettem volna egy gin italt felvinni, de a keresésbe beírva nagyon sok találatot hozott fel és nem sikerült kiválasztani. Ennek az az oka, hogy a keresés nem veszi figyelembe, ha szóközt ütök a szó elé és mögé, így minden szót, amiben a "gin" szerepel (főleg original) felhoz. A fejlesztésbe javasolnám, hogy a keresés vegye figyelembe a szóközt, így könnyebben meg lehet találni pl. a gint is :) Remélem, hogy hasznosnak találjátok a javaslatot.

3 hónapja
#3138
SamSpayed 530
Válasz Juditta65 #3137 számú posztjára
Van ilyen funkció, de lehet, el kell telnie néhány napnak a regisztráció után ahhoz, hogy módosíthasd az adatokat. A rózsaszín (ellenőrizetlen) és a szürke (hibásnak jelölt) hátterű ételeket bárki szerkesztheti az "Adatok" fülön, majd alul katt az "adatok mentése" gombra.

3 hónapja
#3137
Juditta65 7
Nekem hiányzik az a funkció, hogy lehessen módosítani egy felvitt étel adatait. Legalább a sajátot. Előfordult már, hogy rosszul rögzítettem valamit és szerettem volna helyesbíteni, de nem találtam rá módot. Illetve a már fent lévő ételeket is jobb lenne korrigálni, mint hogy 5-6 különböző adattal szerepeljen ugyanaz az adatbázisban. Ha mégis lehetséges ez a funkció, csak én nem találom, akkor segítséget kérek, hogy hol keressem. Köszönöm.

4 hónapja
#3136
nyulzer 12
Jó lenne ha egy étkezés idejét egyben lehetne módosítani, ne külön külön a 10 tételt.
Reggel előkészítem a reggelit, de csak 10kor tudtam megenni.
SŐt az is hasznos lenne, ha az időpont utólagos módosításakor lenne egy MOST gomb, nem kéne megnézni az időt és kézzel bepötyögni. köszi

4 hónapja
#3135
nyulzer 12
Az adatok exportálásakor jó lenne látni a kalória mellett a tápanyagok összegzését is az adott napon. Valamiért a felvitt crossfit edzést már Aerobiknak írja a táblázatban. Illetve jó lenne az adott időszakra vonatkozóan egy összegzést látni. Energia felhasználás mondjuk az adott hónapban, bevitt kalória összesen. Így látható lenne egy különbség.
Köszi előre is.

4 hónapja
#3134
drisztina 1673
Válasz Nlevi1 #3133 számú posztjára
Ilyen kérdésben, ebben a topikban biztosan nem kapott választ, és ő is kb. egy éve kérdezte mindezt, ráadásul a vezetett naplói számából ítélve jelenleg nem aktív.
Szerintem, ha az érdeklődési témádban képes vagy rövid, de figyelemfelkeltő összefoglalót írni* és az esetleges nem - vagy nemleges - választ fogadni, akkor mindenképpen érdemes közvetlenül az alábbi e-mail címre írnod:
"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"

Hogy az általad megkérdezett felhasználó eljutott e idáig, nem tudom, de ha akkor olvasom a kérdését, valószínűleg neki is ezt, vagy hasonló választ adtam volna.

* a részleteket - ha felveszik veled a kapcsolatot - ráérsz később kibontani

4 hónapja
#3133
Nlevi1
Válasz Hanselka #3051 számú posztjára
Szia!

Érdeklődnék, hogy kaptál-e esetleg választ a kérdésedre.
Engem is érdekelne fejlesztéshez, hogy van-e API kulcs.

Üdv,
Levi

4 hónapja
#3132
powermen 5 5
Sziasztok! Napokat számlálót hiányolok elindítom és számolja pl: édesség mentes nap, vagy szénhidrát mentes nap, alkohol mentes nap. Esetleg egyénileg elnevezhető ki kit von meg magától!

4 hónapja
#3131
drisztina 1673
Válasz nyulzer #3128 számú posztjára
Rögzítsd be az eredeti ételt, majd a változásokat külön sorban vidd fel a naplódba (+) vagy (-) értékkel. A mínusz értékek rögzítése kicsit macerás, kérlek olvasd el az "ez hány kalória?" topikban "agigyongy"-nek adott 2538.sz válaszomat.
Persze ez csak addig jó megoldás, míg csak egy-két tétel változik, egyéb esetben érdemesebb javítani a receptet vagy egy másolat után átszerkeszteni azt.

4 hónapja
#3130
Hargitay
jó lenne, ha nem csak a testsúlyt, hanem a vérnyomást és a vércukrot is lehetne rögzíteni.

4 hónapja
#3128
nyulzer 12
Valahogy meg tudom oldani azt, hogy felvettem egy receptet (reggeli fullso müzli) és következő nap is azt enném, de az összetevőkben van némi változás. Pl nincs itthon banán, de teszek helyette almát, több fagyasztott gyümölcsöt...
Vagyis másolnám az ételt, vagy akár a tegnapi komplett reggelit, de szerkeszteném több helyen is....

4 hónapja
#3127
Lonestar 2
Sziasztok! Nem tudom mi lenne a jó megoldás, de nekem pl. azzal van a problémám, hogy az ételek adatbázisa időnként kezelhetetlen a számomra. Hogy pl. krumplifőzelékből 11 ooldalnyi van. ennyi receptet végig olvasgatni, hogy az enyém éppen melyikhez hasonlít, szinte lehetetlen, pláne, ha mondjuk étkezdében eszek. Az a legnagyobb gond, hogy ráadásul hatalmas a szórás, a kalóriát illetően, így nem tehetem, hogy csak hasra ütök, és váasztok egy krumplifőzeléket, amivel számolok. Igazából az ilyen "Krumplifőzelék Rozika módra" dologgal sem tudok mit kezdeni, mert Rozika nem főz rám :) Lehet, hogy elég lenne annyi, hogy Krumplifőzelék rántással, habarással, esetleg egy két speciális elkészítésű változat, azzal nagyjából be lehetne lőni a kalóriát, de 11 oldalnyi
az rengeteg.Jó lenne erre valami megoldás. (egyszerű nézet, vagy valami hasonló, amikor nem áraszt el ezer féle kalóriaszámmal)

4 hónapja
#3126
leiferikson 13 1
A "Biciklizés (közepes)" lehetőség miért tűnt el a sportok közül? Csak a gyors és a lassú érhető el valamiért...

5 hónapja
#3125
bkjana
Sziasztok! Nagyon új felhasználó vagyok, azért regisztráltam, mert szoptatok és szeretném tudni, ehhez elég kalóriát, fehérjét viszek-e be. Szuper lenne, ha be lehetne így állítani a profilt, az emiatt megváltozott szükségletekkel, fehérjeigénnyel stb. is tudna számolni az app.

5 hónapja
#3124
Crownguard 3
Üdv! Ha két cella magasnak állítom a gyorsbevitel gombot, az étel nevét akkor is egy sorba írja, így gyakran nem látszik az étel teljes neve.
Jó lenne megoldani a sortörést a gombon belül.

5 hónapja
#3123
Zs2023 15
A grafikonnál nem a folyamatosan növekvő "Összes túllépés"-t, hanem a napi kalória deficit-et vagy éppen túllépést látni az aktuális célhoz tartozó kalóriabevitelhez képest. Zöld, ha "-"; piros ha "+". Ezáltal látható lenne, hogy mennyire kitartó/sikeres pl. a deficitben lét. Az "Összes túllépés" egy hosszabb deficit-szakasz után, ha folyamatosan kalóriatöbbletes táplálkozást követek, akkor is negítvban lesz, ami azt a hamis érzetet keltheti, hogy minden rendben. Persze tudatos, odafigyelő értelmezéssel az "Összes túllépés" görbe meredekségének iránya (ereszekdés, vagy emelkedés) hordozza ugyanezt az információt, de szerintem nehezebben értelmezhető, kevésbé informatív, illetve a mentális pozitív hatása is kisebb. Legalább is számomra. :)

5 hónapja
#3122
Zs2023 15
Az egyes étkezések részletes listájának összecsukhatósága szerintem hasznos lenne. A mobill app esetében különösen jól jönne a nap végi adatok felvitelénél, ha nem kellene az összes megelőző ételen keresztül görgetni, mire a legefelül lévő "Mit ettél?" mezőre visszaérünk.

5 hónapja
#3121
drisztina 1673
Válasz VeresJulia91 #3119 számú posztjára
Gyere át a "Kérdezz bátran! Bármit! Válaszolunk!" topikba. (ott válaszoltam: 16084-16086.hsz.)

5 hónapja
#3120
D. Brigi 192 19
Üdv a fejlesztőknek!
Szerintem nagyon jó lenne, ha a receptek beírásakor is lehetne használni a vonalkód beolvasót és a hang alapú keresést. Legalábbis én nagyon tudnám értékelni.
De lehetséges, hogy van ez csak én nem tudom, hogy miként kell.
Nagyon kezdő vagyok itt, csak most január elején regisztráltam.

5 hónapja
#3119
VeresJulia91 22
Válasz drisztina #3057 számú posztjára
Szia. Feleségem inzulinos cukorbeteg (ez az ő regisztrációja).
Az lenne a kérdésem, hogy valahogy meg lehet e oldani a következőket.
Ezt a topikot találtam, de én ezt az új étel hozzáadását sehogy nem találom, se desktop se mobil verzióban.
- cukor adatok rögzítése, [számérték] és [idő]
- inzulin bevitel rögzítése: [mennyiség] és [idő]
- étkezés rögzítése: ételeket szuper ahogy lehet, azért is oldanám meg az egész folyamatot itt. Viszont a végén jó lenne, ha ott lenne, hogy mikor kezdődött el az étkezés, tehát [idő].
- esetleg, ha lehetne plusz dolgot, pl. fahéjtabletta, vagy gyógyszer bevitelét is naplózni [mennyiség] és [idő]
Ezután ezekből valamilyen táblázatos, grafikon egyéb adatot szeretnék kapni, amit mondjuk ki lehet dokihoz menés előtt nyomtatni. Átlátható stb.
Tehát ez egy elég komplex user request, a kérdés, hogy ezt most meg tudom e oldani a honlapon valahogy, fizessek e elő rá, térjünk e erre át teljesen a kézi naplózásról.
Köszönettel előre is.

6 hónapja
#3116
zagyvae 2
Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de praktikus lenne egy appban elérhető számológép.

6 hónapja
#3115
Ridita 10
A kötetlen csevegés topikban valaki szerencsejátékot reklámozik. Jó lenne egy jelentés gomb az ilyenek kiszűrésére.

6 hónapja
#3114
Rigizs 4 14
Sziasztok!
Nem olvastam, vissza, ha esetleg ezek már felvetődtek, akkor elnézést kérek!
Nekem két javaslatom lenne:
1. Egy étkezés alkalmával elfogyasztott ételek időpontját lehetne egyben átírni? Minden nap előre beírom mikor mit fogok fogyasztani (Diab2 miatt), fontos hogy pontos időpontot jegyezzen meg az app, de van olyan eset amikor 6-8 különböző termékből áll egy étkezés, így ezen időpontok átírása erősen időigényes. (ha rányomunk egy étkezés összesítőre (pl, reggeli) akkor ott van most is 3 lehetőségünk, másolás, törlés, kedvenvekbe rakás. Ide esetleg egy óra jellel megoldható lehetne ez az opció.
2. Bevitt étel mennyiségének kalkulációja a kezdő és maradék értékek beírásával. Örülnék olyan opciónak amikor egy étel kezdő és maradék értékét beírva az app számolná ki az elfogyasztott mennyiséget. Így megspórolva nekem a fejben számolás (és hibázás lehetőségét). Ennek megoldása talán komplikáltabb, de lehet egy új érték hely elegendő lehet ennek megoldására, ha üres, akkor nem lenne mit levonni a bevitt étel mennyiségéből, így a többi felhasználónak sem okozna akkora gondot.
Köszönöm szépen, ha átgondoljátok!

6 hónapja
#3113
ZuEr 1391
Fejlesztési ötletnek, ha ... és a "súlyod" boxba el is férne a heti elfogyasztott és fogyasztható kcal mennyisége. Ez azoknak lehet érdekes, akik a napi deficit mellett időnként "csaló" napot tartanak, így látják, hogy a heti összesítésben épp hol tartanak.

Főleg akkor érdekes, mikor úgy tűnik megállt a fogyás pedig csak a "csaló" napok száma és kalóriája "növekedett" meg láthatatlanul.


6 hónapja
#3112
MRoland11 103 6
Sziasztok! Felmerült bennem egy lehet erős ötlet, hogy esetleg az okosmérlegeket nem-e lehetne valamiféle interfacen keresztül bekötni az alkalmazásba. Tudom, hogy ahány gyártó annyiféle megoldás meg saját app van a mérlegekhez is, de ha már akár egyet is be lehetne kötni szerintem nagyon hasznos lenne. Például a mérlegről venné a mennyiséget, csak az étel típusát kellene megadni, azt meg például vonalkóddal fel is lehet venni, így közel nullára csökkene a kereséssel, írással eltöltött idő.

8 hónapja
#3111
nagyr123 2
Most váltottam prémiumra, így a "Már elfogyasztott, még fogyasztható" kalória mennyiséget a "Napi kalória megoszlás" háttérrel látom. Ezzel a háttérrel elég nehéz a Kcal értékeket elolvasni. Elég kicsi, fehér betűk a világos háttér előtt. Főleg mobilon zavaró.

9 hónapja
#3110
drisztina 1673
Válasz Shibuireiko #3107 számú posztjára
Milyen telefonnal próbálkozol? Ha IOS, akkor azzal régóta nem működik a vonalkód leolvasás, ha android, akkor ellenőrizd le, hogy engedélyezve van e a kamerád.

Ha szeretnéd, hogy a bázisban rögzített termékek adatai naprakészek legyenek, vagy a hibás adatok teljeskörűen, megbízhatóan, a megfelelő értékre legyenek javítva, akkor ahhoz, mindenképpen szükség van a Te segítő közreműködésedre is. Ezért kérlek, ha:
- fehér hátterű termékek esetén lenne észrevételed, akkor azt részletesen jelezd a termék fülesdobozában található "fórum" fülön, ezután a képfeltöltés lehetőségét kihasználva, a „címkefotó” helyére fotózd be (olvashatóan) a termékadatokat. Ezzel nagyban megkönnyítheted a korrektorok munkáját, míg
- ha a korrektori munkát nem igénylő adatoknál tapasztalsz valamilyen hiányzó vagy hibás adatot – ilyenek például a kiegészítő adatok (rost, cukor, ásványi anyagok, vitaminok stb.) vagy a rózsaszín hátterű termékek – , akkor a kezedben lévő információk alapján, annak minden adatát leellenőrizve pótold vagy korrigáld azokat.

Segítő hozzáállásodat sokunk nevében is megköszönöm.

9 hónapja
#3109
drisztina 1673
Válasz hltg67 #3106 számú posztjára
Én is felhasználója vagyok az oldalnak.

Az „ötletek fejlesztésre” topikban jelezte „felle”, hogy az oldal nem vagy rosszul kalkulál a sport idejére eső alapjárati égetéssel. Erre reagáltam egy 2021.02.09-én közzétett fejlesztési értesítőből idézve (linkjét csatolva), jelezvén, hogy nincs szükség fejlesztésre, hiszen az oldal üzemeltetője kijavította már, ezt a kezdetek óta fennálló hibáját az oldalnak. Ha a "hibák az oldal működésében" topikban jelezte volna, nagy valószínűséggel más választ kapott volna.

Ha úgy érzed, hogy ez a hiba továbbra is fennáll, akkor kérlek az alábbi e-mail címen jelezd azt:
"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"

9 hónapja
#3108
Zsolesz1975 32
Válasz Shibuireiko #3107 számú posztjára
Lehet, hogy a fényképezőgép használata engedély nincs megadva az applikációnak.

9 hónapja
#3107
Shibuireiko 1
A telefonos applikáción a vonalkód olvasás funkció sajnos nekem nem működik. Csak a fekete képernyő jelenik meg vaku jellel és x-el. Főzés esetén kényelmesebb és gyorsabb lenne, mint név alapján keresni, illetve több esetben találkoztam hibás tápanyagérték felvitellel egyes termékeknél, pedig volt olyan, hogy még kép is volt a terméken lévő táblázatról és látszott, hogy hibás, nem tudom, ezeket lehetne-e valahogy szűrni, javítani. Előre is nagyon szépen köszönöm!

9 hónapja
#3106
hltg67 6
Kedves Fejlesztők! Válasz drisztina-nak - Tárgy: Sportok kcal égetése
Én is hasznosnak találnám az itt tárgyalt fejlesztési ötletet - melyet el is fogadtatok jogosnak - , de nem látom az eredményét annak, hogy a beírt sport idejére (pl. 1 óra) vonatkozó alapjárati kalóriát levonná a program a napi összegzéskor.
https://kaloriabazis.hu/blog/funkciofejlesztes/180

9 hónapja
#3105
felle 2
Válasz felle #3103 számú posztjára
Túl optimista voltam, nem ellenőriztem, csak most tudtam megnézni. Villámgyors lett volna a javítás, ha működik. De nem. Bármennyi sportot írok be, az alapjárat nem csökken. Ez így nem jó, javítsátok, vagy át kell menni a MyFitnessPal-ra. Az nagyon gáz, hogy több mint 10 éve rossz a kalkultátor. Nem szeretnék átmenni, de ez így szar.


9 hónapja
#3104
felle 2
Válasz felle #3103 számú posztjára
Túl optimista voltam, nem ellenőriztem, csak most tudtam megnézni. Villámgyors lett volna a javítás, ha működik. De nem. Bármennyi sportot írok be, az alapjárat nem csökken. Ez így nem jó, javítsátok, vagy át kell menni a MyFitnessPal-ra. Az nagyon gáz, hogy több mint 10 éve rossz a kalkultátor. Nem szeretnék átmenni, de ez így szar.


9 hónapja
#3103
felle 2
Válasz drisztina #3100 számú posztjára
Hát ez szuper gyors volt, köszönjük.

Még egy meglátás. Ezzel már pontosabb lesz a számolás, de az a probléma megmarad, hogy a pontosan mért égetést kicsit bonyolult megadni. Ami szerintem működhet konkrét , mért sport esetében az a következő: beírsz valami kicsi/kisebb intenzitású testmozgást a valós időtartammal, ez alapján lehet csökkenteni az alapjárati felhasználást, aztán a hiányzó maradék elégetett kalóriát számszerűen beírod.

9 hónapja
#3102
Nyunyomunyo 1
Kedves Fejlesztők.

Kérlek ha tehetitek vegyétek fel a sportok közé a gymsticket! Köszönöm

9 hónapja
#3101
drisztina 1673
Válasz Sengatim #3098 számú posztjára
Ha a "mit ettél" sor végén lévő "nagyító" ikonra kattintasz, akkor a találati listában előre sorolja a saját és/vagy kedvencbe rakott ételeket, recepteket. A nevek mögött lévő jelek alapján könnyebb keresni:

saját étel/recept jele = "zöld emberke"
recept jele = "kék fazék"
mások által felvitt, de kedvencbe rakott ételek/receptek = "sárga csillag"

9 hónapja
#3100
drisztina 1673
Válasz felle #3099 számú posztjára
"Sportok kcal égetése
Felhívtátok a figyelmünket egy hibára a számolásban, azaz a sportoknál az eltelt időből az alapjárat kalóriaégetést nem vontuk ki (holott pl 1 óra futás esetén, az alapjárat égetés már csak 23 óra kellene hogy legyen). Ezt most megcsináltuk, és ezúton elnézést kérünk az eddigi hibás számolásért!"

https://kaloriabazis.hu/blog/funkciofejlesztes/180

9 hónapja
#3099
felle 2
Sziasztok!

A "mit sportoltál" kezelése szerintem nem megfelelő, igazából nem lehet korrekten megoldani, valamint szerintem hibás is. Mivel 1 óra könnyű kerékpár mindenkinél más terhelés ezért szerintem a jelenlegi lehetőség mellett (akinek nem kell pontosan, akinek nincs órája, stb.) kellene egy olyan megadási mód, ahol ki lehet választani a sportot (nincs hatása), az időtartamot és a mért, elégetett kalóriát. Az időtartam azért is fontos lenne, mert jelenleg szerintem az oldal rosszul számol, ha beírok 2 óra akármilyen sportot, akkor nem vonja le az arra az időre eső alapjárati égetést, pedig úgy lenne pontos, a Garmin órám és valószínűleg minden sport óra így csinálja, így logikus.

9 hónapja
#3098
Sengatim 8 16
Sziasztok!

A recept felvitel funkció szerintem zseniális, két javaslatom lenne ezzel kapcsolatban:

1. Az alapanygok felvitelénél lehetne ugyanolyan vonalkódszkennelős lehetőség, mint a "mit ettél" felületen, illetve ugyanúgy felugorhatnának az értékek, mint ott, mert sokszor van, hogy nehezen találok meg pl. egy bizonyos fajta tésztát, konzervet stb. és vissza kell mennem a főoldalra, hogy megkeressem, hogy pontosan milyen néven is szerepel.

2. A saját profilom alatt lehetne olyan fül, ahol látszanak a saját receptek, mert nem mindig emlékszek, hogy adott ételt milyen néven vittem fel, illetve néha nincs ötletem, hogy mit főzzek, ilyenkor csak megnézném, hogy "ja tényleg, ezt 4 hónappal ezelőtt csináltam, és tök jó volt, legyen ez!". :)

Egyébként nagy segítséget az alkalmazás, köszi a munkátokat! :)

9 hónapja
#3097
drisztina 1673
Válasz florca #3095 számú posztjára
Van lehetőség a rosttartalom követésére, aminek pontossága csak rajtad múlik.
- a főoldali "napi tápanyag javaslat" panelben a fogaskerékre kattintva (alul jobb oldalt) be tudod állítani a számodra fontos/követni kívánt vitaminokat, ásványokat, rostot.
- minden általad használt ételek/alapanyagok* kiegészítő adatait (rost, cukor, vitamin stb) rögzítés előtt mindig le kell ellenőrizd, vagy ha hiányzik, akkor pótolnod kell.

*a receptjeid pontossága is ezeken fog múlni

10 hónapja
#3096
Jutka30
Válasz Tomakin #3087 számú posztjára
Ha az ételre rákattintasz, bejön a "Napló", és a "Mikor" gombra kattintva be tudod írni a valós időt.

10 hónapja
#3095
florca 2 2
Sziasztok,
Lesz valaha rosttartalom is elszámolva az ételeknél? Ez a része az ételeknek legalább ugyanannyira fontos, mint a többi három (fehérje, szénhidrát és zsír).
Láttam a szavazásnál, hogy harmadok helyen áll az opció és be is van opipálva hogy sceduled, de 5 ével ezelőtt érkezett rá a visszajelzés, hogy tervezetitek. Tervezitek még?

10 hónapja
#3094
drisztina 1673
Válasz Ancchha #3093 számú posztjára
Próbálj egyeztetni Mátéval:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!

E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"

10 hónapja
#3093
Ancchha
Sziasztok
Augusztus 10 óta vezetem az étkezéseimet, ma reggel minden eddigi bevitt nap eltűnt, Premium tag is vagyok, az agyvérzés kerülget. Tudja valaki hogy mi történt?

11 hónapja
#3092
drisztina 1673
Válasz wydra21 #3091 számú posztjára
Az így lekért listában nem csak a kedvencek vannak, hanem saját ételek/receptek is. A mások által felvitt, kedvencekbe rakott ételek/receptek neve mellett sárga csillag van, míg az általad felvitt ételek nevei mögött csak zöld emberke, receptek esetén zöld emberke és kék fazék lehet, de igen értem a problémád :) reméljük mielőbb fejlesztésre kerülnek ezek az ötletek is.

11 hónapja
#3091
wydra21 1770 97
Válasz drisztina #3090 számú posztjára
Ezek kedvencek, de nem _csak_ azok, amiket én készítettem (vettem fel az adatbázisba), pl. a 25. saját készítésű csirkepörkölt receptemre gondoltam. :) Pontosítok, tehát arra gondoltam, hogy egy kattintás és behozza az összes általam kreált receptet, ételt, és ha már nem kell valamelyik, törlöm... Remélem, így érthetően mondtam :) Szerintem én az évek alatt több receptet írtam be, mint magam gondolom. :) Másrészt egyesével törölni a felesleges recepteket, ételeket igencsak macerás, ha egyszerre többet ki lehetne jelölni éa úgy törölni, az csodálatos lenne :)

11 hónapja
#3090
drisztina 1673
Válasz wydra21 #3088 számú posztjára
Akkor még egy tipp, hátha segít (bár lehet, hogy ezt is ismered). Az üres "mit ettél" sor végén lévő nagyítóra - vagy a "<"-ra és ott a "saját, kedvenc étel" ikonra - kattintva előjön a saját adatbázisod.
...és látod, valószínűleg felületesen olvastam a hozzászólásodat, mert én a receptek nyomtathatóságára gondoltam :D mindegy a nyomtatás/exportálás fejlesztése (is) ráférne az oldalra

11 hónapja
#3089
KDolnA1978
Sziasztok!
Van itt olyan, akinek érdemben válaszol is az oldal üzemeltetője az e-mail útján történt megkeresésekre és hibajelzésekre?

11 hónapja
#3088
wydra21 1770 97
Válasz drisztina #3085 számú posztjára
Köszönöm, igen, ezt tudom. Ez működik, ha emlékszem az étel nevére. Ha nem emlékszem, mert már mondjuk 3 éve csináltam, akkor biztos nem tudom törölni. Mivel elég rég használom az appot, biztos rengeteg olyan receptem van (valószínű másnak is), amit nem töröltem, és esélyes, hogy sok hasonló nevű vagy sok már nem használt recept is van fent, ami feleslegesen foglalja a helyet. Ha ki tudnám listázni a saját receptjeimet, akkor tudnám tisztítani a "saját" adatbázisomat is. :)

11 hónapja
#3087
Tomakin 9
Ha kimásolok egy tételt mondjuk reggelről (7.00) és bekopizom uzsonnára, mert ugyanazt megettem uzsira is ott is a (7.00) időpontot mutatja pedig mondjuk 16.00-kor másoltam át. Így az "legutolsó evés óta eltelt idő" nem valós. Lehet ezen javítani?

11 hónapja
#3086
drisztina 1673
Válasz Lanya #3082 számú posztjára
A kijelölés lehetősége megszűnt, a mettől meddig beállítással van lehetőség szakaszokat megvizsgálni. Mobilon, ha adott mérési pontra teszed az ujjad, előjön a rá vonatkozó info (dátum, aktuális és tervezett súly).

11 hónapja
#3085
drisztina 1673
Válasz wydra21 #3081 számú posztjára
A saját receptedet ki tudod törölni most is. Klikkelj rá a receptre (megnyílik a fülesdoboza), ott a "napló" fülön van a "saját étel törlése" ikon. A nyomtatás ötlete nekem tetszik :)

11 hónapja
#3084
KettleBella 3
Ha elrontom a beírást, akkor nem tudok a végére koppintani, hogy kitöröljek néhány betűt, mert mindig az okos beszédfelismerő nyílik meg. Szegényt már hányszor elküldtem az anyjába!

11 hónapja
#3083
pnagyilles
Jó lenne, ha az étkezéseket is ugyanúgy kicsinyíteni lehetne, (bezárni és kinyitni) mint az egyéb információkat (Napi kalória, napi tápanyag, súly…) Az összefoglalót szeretném látni, de az egyes elemeit az étkezésnek már nem.
Amikor a vacsit jegyzetelem, már nem kényelmes minden alkalommal le-föl átlapozni az összes többi étkezést.

11 hónapja
#3082
Lanya 41
Régebben működött, hogy a grafikon egy részletét kijelölve nagyítani lehetett a kijelölt részt. Ez megvan még vagy eltűnt? Kösz

12 hónapja
#3081
wydra21 1770 97
Sziasztok!
Jó lenne, ha a saját receptjeimet, ételeimet ki tudnám magamnak listázni és amire már nincs szükségem, törölni tudjam. Köszi :)

12 hónapja
#3080
Lilith4 1304 8
Én örülnék annak, ha az étkezések összesítésénél nem csak a tápértékadatok, hanem az össz-gramm is fel lenne tüntetve, pl. hogy arra az étkezésre 450 g volt az össz. fogyasztásom ;)

12 hónapja
#3079
KettleBella 3
Válasz drisztina #3077 számú posztjára
Köszi!

12 hónapja
#3078
KettleBella 3
Válasz SamSpayed #3076 számú posztjára
Köszönöm!
Csak kapkodtam és nem tanulmányoztam át. :)

12 hónapja
#3077
drisztina 1673
Válasz KettleBella #3075 számú posztjára
A korábban megevett ételeket/étkezéseket másolni is tudod tetszés szerinti napokra. pl. ráklikkelsz a másolni kívánt ételre, megnyílik a fülesdoboza, ott a lila színű "sor másol" ikonnal tudsz értelemszerűen továbblépni.

12 hónapja
#3076
SamSpayed 530
Válasz KettleBella #3075 számú posztjára
Rányomsz a MA feliratra, megjelenik egy naptár és kiválasztod azt a napot, amelyikre be akarod írni a dolgokat. Az ételek felvitelénél meg ki tudod válaztani, melyik étkezésre akarod (reggeli, tízórai, ebéd, stb.). Mindegyiket más színnel rögzíti.

12 hónapja
#3075
KettleBella 3
Hogyan lehet előre bevinni az adatokat, pl. előző este, hogy másnap mit fogok magammal vinni? Vagy reggel amikor összepakolom a napi kajámat? Csak azt látom, hogy "megettem" és így tudom rögzíteni, de akkor mindent megettem már reggel. Mire kattintsak?

1 éve
#3074
Ivett78
Jó lenne, ha a szeléntartalom is látható lenne az ételeknél.

1 éve
#3073
Zsolesz1975 32
Válasz OrbanNiki #3070 számú posztjára
Ez nekem is teszene, mert nekem is sikerült elérni a célt és én is súlyt tartok. És van egy olyan furcsaság, hogy a pocakom újra nőni kezdett a rajzon, ahogy lassan a célsúly alá csusszantam :-D A programozó javíthatná.

1 éve
#3072
debsa 58
jó lenne egy olyan opció, hogy mennyi zöldséget, gyümölcsöt vittünk be a nap folyamán, és ne kelljen ezt külön vezetni. az már csak hab lenne a tortán, ha ez az érték saját kpi-t kapna, be lehetne állítani, hogy napi mennyi zöldséget, gyümölcsöt szeretnék bevinni és hogy mennyit kell még fogyasztanom az általam megadott szint eléréséig, hasonlatosan a makro tápanyagokat kijelző részhez

1 éve
#3071
debsa 58
Ha receptet kalkulálunk jó lenne, ha az alapanyagok ára megjelenne egyrészt a beviteli ablakban, ahol le lehetne ellenőrizni, hogy van-e neki ára, másrészt a kalkulált recept kilónkénti áránál. perpill dupla munka, mivel először fel kell vinni külön étkezésként, ott az árát lejegyzetelni, majd visszaosztani a recept súlyával, és így jön ki a kalkulált kilónkénti ár

1 éve
#3070
OrbanNiki 25
Sziasztok!
Én a cél beállításával kapcsoltban javasolnám: hogy ne csak fogyás legyen, hanem kalória beállítás különböző célok szerint. Itt most a súlytartásra gondolok pl., mivel én szerencsésen elértem a célom, de szeretném folytatni a kalória számítást és figyelni rá a továbbiakban. Így a célom már nem a fogyás lenne. (Persze megoldom a számolást enélkül is, de ez lehetne egy plusz funkció.)

1 éve
#3069
drisztina 1673
Válasz debsa #3066 számú posztjára
Elvileg erre is van lehetőség, de ez kicsit macerásabb. Egyrészt mert sok ételnél nincs felvíve a só mennyisége*, másrészt mert számolást igényel, ebből adódóan nagy a hibalehetőség.

*az adatok ellenőrzése/felvitele a felhasználók dolga

1 éve
#3068
drisztina 1673
Válasz debsa #3067 számú posztjára
A sütés/főzés során történő súlyvesztést mínusz előjellel tudod "elpárolgás"-ként felvinni a receptjeidben (feltéve, ha az valóban víz és nem zsír). Ugyanúgy ahogy a "pontos" számításhoz elengedhetetlen az ételekhez hozzáadott víz is, csak ott plusz előjellel tesszük (vízként).

1 éve
#3067
debsa 58
Recepteknél sütési veszteség feltüntetése, és a tényleges tápértékkel való kalkulálása

1 éve
#3066
debsa 58
Só bevitel rögzítés, kalkulálása

1 éve
#3064
Palikeva 3
Nem látom, hogy volt-e már - van esetleg twrv Stravával összekötésre?

1 éve
#3063
Paiss
Mit sportoltál - nál kerékpárnál a megtett km beírására nincs lehetőség.
Üdvözlettel: William

1 éve
#3062
drisztina 1673
Válasz DBeuska89 #3061 számú posztjára
Vidd fel, az üres "mit sportoltál" résznél, "kcal megad" ikonnal.

1 éve
#3061
DBeuska89
Sziasztok! Szuper lenne ha kismamák fel tudnák vinni, hogy szoptatnak, hiszen az napi 200-300 kalóriát jelent kb. Addig is ötlet, hogy pontos adatot lássak a kalóriabevitel tekintetében?

1 éve
#3060
ppeter45
A "Tápanyagok listájánál" hasznos lenne a napi szükséges mennyiség, mint referencia érték megadása... (hogy kontextusba lehessen helyezni a bevitt értéket) ...asszem NRV nak hívják pl multivitaminokon.

1 éve
#3059
versz0911 30 52
sziasztok, mivel a hülyeség ragadós, így már a családtagok is szeretnék használni az app-ot :-) Viszont én lettem a szakértő a családban, így az én étrendemet követné mindenki, eltérő mennyiségekkel, ill. némi módosítással. Lesz arra vmikor a jövőben majd mód, hogy a másolás funkció a kapcsolt felhasználókat elérve is működjön? Magyarul tudjam másolni az én étrendemet a fiamnak, stb?

1 éve
#3058
drisztina 1673
Válasz nyulzer #3056 számú posztjára
Ha a vízivásod tételesen is szeretnéd látni, akkor neked is csak azt tudom ajánlani, mint az előtted kérdezőnek, Juditnak. Az "Eszközök" fül "Beállítások" menüben pipáld be a "Megevett ételek idejei" rubrikát és tételesen (is) rögzítsd a vízfogyasztásod. Ezzel rögzítheted az időpontokat és csoportosíthatod az étkezésekkel is.

A többnapos trendet meg, esetleg a főoldali "mérőszámok" panel, "egyéb" rubrikájában tudnád a nap végén összesítve követni.

1 éve
#3057
drisztina 1673
Válasz zahonyijudit #3055 számú posztjára
Ez az ötlet már sokakban felmerült, másoknak is nagy segítség lenne, de addig is, amíg nem készül el a fejlesztés, esetleg, ezeket a méréseket rögzítheted az étkezési naplódban is:
- vidd fel új ételként nulla értékekkel, hogy "vércukor" (ne ajánld közösbe),
- az "Eszközök" fül "Beállítások" menüben pipáld be a "Megevett ételek idejei" rubrikát.

így rögzítheted a mérésekhez az időpontot, az étkezésekkel csoportosítani is tudod és bármikor ki tudod exportálni.

1 éve
#3056
nyulzer 12
Vízivásnál is tételesen látni, hogy mikor mennyit ittam. Illetve több napos trendet jó lenne egyben látni grafikonon. Főleg azoknak akik tudják magukról, hogy keveset isznak, de 1,5 literről 3 literre csak egy folyamatos átmenettel szeretnének eljutni.

1 éve
#3055
zahonyijudit
Sziasztok. Lehetne esetleg vércukor eredmény beírási lehetőség? Amit kiválaszthatnánk, hogy melyik étkezéshez kapcsolunk, vagy éhgyomorra. Akár 30 60 90 120 percre. Nagy segítség lenne.

1 éve
#3054
realdanee 7
Kedves Fejlesztők.

3 műszakban dolgozom, és vannak pihenőnapjaim hétköznap. A bevihető kalória szempontjából mindig figyelembe veszi a könnyű fizikai munkát. Amit pihenőnapkor lekellen mondjuk vonnom, ha egész nap csak az alap kalóriaégetésem lenne, 0 edzéssel. Nem lehetne minden nap egy kérdés hogy dolgozol-e aznap? És ha igen akkor úgy alakulna a keret amire benvan állítva ha nem akkor pedig a minimum kalóriakeretből dolgozna? Minnél nehezebb fizikai munkát végez az ember annál "becsapósabb" a napi keret amit fogyaszthatunk. Előre is köszönöm válaszotokat. Üdv Nagy Dániel

1 éve
#3053
rozmarbajusz 11
Kedves Fejlesztők!

Van-e lehetőség google fitness-szel való kapcsolódás kialakítására?
Annyi értékes információ van a kalóriabázison, hogy akár még lehetne kiserelni.

Üdvözlettel,

1 éve
#3052
Csucsok69 1
T. Fejlesztők!
Mikor fog végre iphone-on is működni a vonalkód beolvasás?
Köszi.
Gábor

1 éve
#3051
Hanselka
Tisztelt Fejlesztők, Mindenki!

Home assistant integráció után érdeklődök. Van esetleg? :)
Vagy API hozzáférés?
Egy monitorozó alkalmazást csinálok, amivel a saját életemet tudom hosszútávon monitorozni, kiértékelni. Ennek része az időjárás, a vérnyomás, betegség, panaszok, alvás, mozgás és étkezés naplózása. Ebben lenne nagyon nagy segítség a kalóriabázis. :)
Szívesen fejlesztek is open source integrációt is, ha van API.

1 éve
#3050
drisztina 1673
Válasz CicMic #3049 számú posztjára
Sajnos a legutolsó frissítés óta nem működik. Nem tudom, hogy végül lett e jelezve ez a hiba Máténak:

"Ha bármilyen ötleted van, ami az oldal fejlődését szolgálja; ha olyan kérdésed van, amire a GYIK nem adott választ; vagy csak egyszerűen egy észrevételt szeretnél tenni, akkor ne habozz üzenni nekünk!
 
E-mail címünk: info@kaloriabazis.hu"

1 éve
#3049
CicMic 22
Sziasztok!

Szeretnék törölni pár korábban kedvencként elmentett étkezést (nem ételt, hanem pl. egy teljes reggeli kombinációt), amelyek már nem relevánsak, de nem találtam meg a módját. Valaki tud ebben segíteni?

Köszönöm előre is!

Üdv, Gina

1 éve
#3048
mokhtar

1 éve
#3047
drisztina 1673
Válasz judit005 #3046 számú posztjára
Addig amíg nem készül el ez a fejlesztés, esetleg segítségedre lehet az "eszközök" fül, "étkezési napló" menü. Itt nem csak láthatod, hogy melyik napon rögzítettél étkezést, de a dátumra klikkelve rögtön rá is mehetsz az adott napra.

1 éve
#3046
judit005
Sziasztok!

Nem tudom írta-e már valaki előttem, de nekem mai felfedezésem, hogy nagyon hasznos lenne, ha megváltozna azon napok dátumának színe/lenne egy kis színes pötty,keret,bármi a szám körül, ahol legalább egy étkezés rögzítve volt; a kis naptárban, amit le lehet nyitni középen.

Köszönöm, ha megfontoljátok! :)

1 éve
#3045
Kerry 650 81
Sziasztok!

Remélem nem volt még! :)

Szuper lenne, ha "új recept" felvitelénél a bázisba, a hozzávalóknál is működne a vonalkód olvasó funkció.
Szerintem nagyon nagy segítség lenne és sokkal gyorsabbá tenné a recept elkészítését.


Köszönet érte, ha elkészül egyszer! :)

1 éve
#3044
palihisztor
Tisztelt Fejlesztőbrigád!
Jó lenne, ha a grafikonnál lenne napi elfogyasztott kalória, valamint eltérés a tervtől(+/-) és eltérés a ténylegesen elégetett energiától (+/-). Sokat segítene ez nekem megérteni a vércukor és fogyási anomáliák okainak kiderítésében. Előre is köszönöm!

1 éve
#3043
Ancsa.70
Sziasztok!
Prémium tagsággal járó gyorsgomboknál miként tudom a mentett termékek pozícióját változtatni?

1 éve
#3042
drisztina 1673
Válasz Tarijo #3041 számú posztjára
Pedig a másik topikban válaszoltak neked 2 hete.

1 éve
#3041
Tarijo 11
Válasz kattica07 #3017 számú posztjára
Szia!
Nekem is iPhone- m van, és nem működik a vonalkódos leolvasó.
Régebben működött.
Most prémium tag lettem,…írtam Nekik…? de nem történt semmi…!
Köszönöm, hogy írtál így látom , hogy nem nálam van a probléma.

1 éve
#3040
drisztina 1673
Válasz Epotoc #3039 számú posztjára
Van rá lehetőség. Vagy kimented az "Eszközök" fül, "Étkezési napló" menüből az adataidat vagy akivel napi szinten szeretnéd megosztani, annak ugyanúgy regisztrálnia kell, hogy kapcsolt felhasználó lehessen.

Bővebben az "Eszközök" fül, "Kapcsolt felhasználó" menüben is olvashatsz.

1 éve
#3039
Epotoc 4
Sziasztok! Van olyan lehetősèg h megosztani màssal az ètkezèsi naplómat? Ha nincs, ez egy lehetősèg fejlesztèsre

1 éve
#3038
Kriszta19781209
Válasz Tektuszpikton #3037 számú posztjára
Szia! Hogy ez nekem nem jutott eszembe:))) Köszi!

1 éve
#3037
Tektuszpikton 1
Válasz Kriszta19781209 #3036 számú posztjára
Kedves Kriszta, nem vagyok kompetens, csak egy ötlet… Én úgy látom, bármilyen ételt fel tudsz vezetni nulla mennyiséggel is. Így rögzítesz is, meg nem is :-) Vagy ez így nem jó?
Folyadékot gondolom fogyasztasz, azt nem rögzíted? Szerintem a vizet is tudod ételként.
Üdv: Ágota

1 éve
#3036
Kriszta19781209
Szia! Egy kis apróság, de annak, aki becsületesen vezeti a kalóriabázist böjt mellett, talán fontos lehet.
Én rendszeresen vezetek be 24-48 órás böjtöt a diétám alatt, és így vannak napok, amikor nem viszek fel a bázisba adatot. Így viszont a kis naptár ikonon úgy látszik, mintha nem vezetném rendszeresen... pl most azt írja, 9 napja vezetem rendszeresen, pedig október óta szigorúan felviszek minden gramm ételt.
Ha megoldható lenne, jó lenne egy lehetőség annak jelzésére, ha az ember aznap tudatosan nem vitt be adatot.

1 éve
#3035
ZuEr 1391
Sziasztok!

CSV exportálásnál jó lenne, ha a testsúlyt tizedesét vesszővel választanátok el, ahogy az ételeknél is mert így ponttal a buta excel dátumnak érzékeli automatikusan.

A CSV esetén jó lenne, ha választható lenne a exportálandó adat, mert jelen formájában további feldolgozása nem igen alkalmas. (Súly változása, energia bevitel, felhasználás - grafikonra)

Illetve ha a főoldalon a dátumot a múltba állítom, a testsúly grafikon nem követi azt, csak a cél beállításának kezdetétől mutatja a súly változást.


1 éve
#3034
drisztina 1673
Válasz Luna1110 #3033 számú posztjára
Az ötleted biztosan másnak is nagy segítség lenne, de addig is míg nem készül el a fejlesztés esetleg ezeket a méréseket rögzítheted az étkezési naplódban is:
- vidd fel új ételként nulla értékekkel, hogy "vércukor" (ne ajánld közösbe),
- az "Eszközök" fül "Beállítások" menüben pipáld be a "Megevett ételek idejei" rubrikát.

így rögzítheted a mérésekhez az időpontot, az étkezésekkel csoportosítani is tudod és bármikor ki tudod exportálni.

1 éve
#3033
Luna1110 1
Szia Máté! Cukorbeteg vagyok, nem ártana egy olyan plusz táblázat, vagy a Mérőszámok fülnél egy plusz egyéb ablak létrehozási lehetőség (amit el is lehetne nevezni), mert a cukorbetegnél a vércukor értéket reggeli előtt, reggeli után, ebéd előtt, és ebéd után stb. kell mérni és esetlegesen nyilván tartani. Egy vércukor ablak ehhez nem elegendő, főleg, hogy nem derül ki, mikor lett mérve. Üdvözlettel: Luna1110

1 éve
#3032
ZefirAbdElNur 7
Válasz Gaboki #3031 számú posztjára
nem vagyok prémium tag én sem. Ellenben most nézelődtem, és tényleg azt tapasztalom, hogy van amelyiknél engedi: pl "Snack Day teljes kiörlésű tortilla (Lidl)". És van. ahol a meglévő adatokat nem engedi változtatni, csak a hiányzókat pótolni. pl Orsi libamájpástétom. utóbbi vonalkódosnak van felvíve.

1 éve
#3031
Gaboki 17
Válasz ZefirAbdElNur #3028 számú posztjára
Igen, így próbáltam, de az adatok fül alatt nem engedi átírni a helytelen számokat.
Azt gondoltam, csak az tudja változtatni, aki felvitte az adott élelmet a adatbázisba? Vagy csak a prémium tagok...

1 éve
#3030
Matosm 4
Üdv,
Mikor új receptet viszek fel, de nem találom az alapanyagot, nélküle kell elmentenem a receptet. Ezután kilépek a főmenübe, ott már fel tudom venni az általam használt alapanyagot. Ezután vissza a receptembe... Lehetne recept felvitel közben új alapanyagot felvinni?
Köszönettel
Matosm

1 éve
#3029
ZefirAbdElNur 7
Válasz drisztina #3026 számú posztjára
köszönöm, kipróbálom!

1 éve
#3028
ZefirAbdElNur 7
Válasz Gaboki #3027 számú posztjára
Az adott terméket kiválasztod, mintha bevinni szeretnéd, és felül az adatok fülre klikk. ott minden átírható, majd el tudod menteni.

1 éve
#3027
Gaboki 17
Amennyiben egy vonalkóddal általam beolvasott termék már lérezik, de rossz adatokkal, hol lehet kérni a javítását?

1 éve
#3026
drisztina 1673
Válasz ZefirAbdElNur #3025 számú posztjára
Az üres "mit sportoltál" sor végén van egy "<" nyíl ikon, ha arra klikkelsz, előjön a "kcal megad". Én ott korrigálnám mínuszos előjellel az alapégetést.
Viszont figyelj arra, hogy ettől a kereted (beállítástól függően) módosulhat. Ha jól gondolom ezzel csökkenteni fogja a kereted, ezért annyival túl kell enned. Esetleg próbáld meg a keretet fixre beállítani.

De még gondolkodom a problémán.

1 éve
#3025
ZefirAbdElNur 7
Sziasztok,
a Cél beállítása "2. Szervezeted kalóriaszükséglete" panelen a testtömeg és az életmód adatokból számított értékek a következők: (extrém túlsúlyos vagyok)
BMI: 65.39 ; BMR: 3654.55 ; Alapjárat kcal: 4385 ;
Az anyagcsere központban számított BMR 2509 kcal. Jelentős az eltérés, ezt hogy tudom kezelni?

A napi bevihető kalóriakeretemet átállítottam a számítottal szemben a dietetikus által megadottra, de ha a rendszer magasabb BMR és alapjárati kalória égetéssel számol, akkor az összes származtatott adat félre megy.

2 éve
#3024
banyu.gabe
Sziasztok!
iOS esetében normális, hogy minden egyes alkalommal ha bezárom az appot, akkor ha újra megnyitom megint be kell jelentkezni? Ez napi 5 étkezés esetében elég bosszantó számomra :)

2 éve
#3023
Lukacs Aron 63
Desktop verzónál Prémium előfizetésnél szüper lenne, ha a header képet be lehetne zárni.

2 éve
#3021
kattica07 3
Válasz drisztina #3018 számú posztjára
Az a helyzet, hogy a Huawei telefonomon tökéletesen működött. Rengeteg energiát belefektettem, hogy egy füzetet teleragasztottam vonalkódokkal, már kívülről tudtam, melyik hol van, és csak rá kellett csippantani. Megszoktam a jót, és nagyon hiányzik. A telefonom elromlott, lecseréltem. Nincs gond azzal, hogy nincs ilyen funkció, csak akkor ne szembesülnék állandóan azzal, hogy támogassam az oldalt. Megértem én, hogy semmi sincs ingyen, és nagyon hasznos az oldal, csak számomra ez az egy funkció hiányzik. Köszönöm a gyors választ!

2 éve
#3020
noroz521
Válasz drisztina #3016 számú posztjára
Köszönöm szépen! Ez nagy segítség volt!

2 éve
#3018
drisztina 1673
Válasz kattica07 #3017 számú posztjára
Értem én, hogy mindenkinek a maga baja a fontosabb, de gondolom, nem "viccből vagy kitolásból" nem megoldott mostanra sem! ez a funkció.

2 éve
#3017
kattica07 3
Sziasztok! Már többször téma volt, hogy iPhone-ra nem működik a vonalkódos leolvasó rendszer. Szívesen támogatnám az oldalt, de amíg ez nincs megoldva, nem teszem, mert számomra ez lenne a legnagyobb segítség az oldal használatakor. (Már egy éve is felmerült ez a téma többször is, mégsem történt semmi.)
Köszönöm, ha valaki válaszol.

2 éve
#3016
drisztina 1673
Válasz noroz521 #3011 számú posztjára
Az üres "mit ettél" sor végén lévő "<" nyílra kattintva előjön az "új étel felvitele" (itt rögzítjük a vásárolt termékek adatait), az "új recept felvitele" (itt rögzítjük a saját recepteket) és a "saját, kedvenc étel" (itt tudod előhívni a saját ételeid/kedvenceid listáját) ikon.

A recept felvitelénél figyelned kell a hozzáadott vízre/felszívott zsírra vagy elpárolgásra is ahhoz, hogy "pontosan" tudj számolni.

Az "információ" fül "GYIK" menüjében is olvashatsz a "Hogyan működik a receptek felvitele?" témában.

2 éve
#3015
erikamaria 2
Válasz drisztina #3013 számú posztjára
Köszönöm, ez jó ötlet, a "cél beállítása" oldalon tényleg mind a két adat szerepel. Úgy hidaltam át a problémát, hogy a napi életvitel és az alapanyagcsere különbözetét a fekvős napon plusz elfogyasztott kalóriaként rögzítettem, így a napi kalóriaégetés kiszámítása valós adatot mutat a nap kiértékelése menüben.

2 éve
#3014
erikamaria 2
Válasz drisztina #3013 számú posztjára
Köszönöm, ez jó ötlet, a "cél beállítása" oldalon tényleg mind a két adat szerepel. Úgy hidaltam át a problémát, hogy a napi életvitel és az alapanyagcsere különbözetét a fekvős napon plusz elfogyasztott kalóriaként rögzítettem, így a napi kalóriaégetés kiszámítása valós adatot mutat a nap kiértékelése menüben.

2 éve
#3013
drisztina 1673
Válasz erikamaria #3010 számú posztjára
Nem biztos, hogy jól értem a problémád vagy az eredeti célod, de a "cél beállítása" menüben, ha kiszámolod az aktuális paramétereiddel a BMR-ed* akkor "elvileg" csak a szervezeted egészséges működéséhez szükséges minimumot számolja ki.

*ott le is írja, hogy mit értünk BMR alatt

2 éve
#3012
drisztina 1673
Válasz smeszaros3 #3009 számú posztjára
... én nem számolnék vele, viszont, ha fogyni szeretnél, az alapjárati beállítás csak akkor jó, ha eddig ennél többet ettél.

2 éve
#3011
noroz521
Sziasztok! Új vagyok az oldalon és a fórumban is. Egy technikai kérdésem van.
Van-e arra lehetőség, hogy saját recept alapján készült ételt valahol elmentsek és onnan jegyezzem be a napi fogyasztásba? (Pl. többféle zöldségből rántás nélkül csinálok pürét/főzeléket, és egyszerűbb lenne egyszer elmenteni, mint mindig alkotórészenként beírni.
Köszönöm, ha valaki válaszol! :)

2 éve
#3010
erikamaria 2
Sziasztok! Először használom a fórumot, elnézést kérek, ha ez már felmerült, de nem tudok keresni benne.
Krónikus beteg vagyok, időnként előfordulnak napok, amikor nem tudok felkelni. A program viszont ülő foglalkozás mellett is számol némi alaptevékenységgel. Ezt hogyan lehet ilyenkor levonni?
Köszönettel,Erika

2 éve
#3009
smeszaros3
Sziasztok. Szép estét. Nem vagyok tisztában teljesen az oldal működésével. Ugye az elején beállítod milyen munkát végzel meg mindent, ez alapján kiszámolja az alapjárati kalóriád. És a hétvége mikor nem dolgozol az alapból leveszi vagy nem, vagy állítható?

Tisztelettel Mészáros Sándor!

2 éve
#3008
chimaera1 26
Válasz drisztina #3006 számú posztjára
Köszönöm szépen a választ, így tényleg működik! :) A kulcs az volt, hogy előbb fel kell vinni nullával, anélkül nem ment. köszönöm :)

2 éve
#3007
drisztina 1673
Válasz magyaristvan #3004 számú posztjára
Szerintem a sót a "Natrium (Sodium)" rubrikába kell írni, csak át kell számolni. Ha pl.a csomagoláson 0,3g van megadva, akkor (0,3*1000)/2,5= 120mg

2 éve
#3006
drisztina 1673
Válasz chimaera1 #3003 számú posztjára
Lehet negatív értékeket is rögzíteni. Igaz, ennek módja valamilyen fejlesztés* miatt (már nem emlékszem rá pontosan, hogy mi volt az, talán a mennyiségi rögzítés számológépszerű működése) elég nehézkes lett. Előbb fel kell vinned az ételt 0 mennyiséggel és utána tudod mínusz előjellel rögzíteni a negatív súlyt (asztalin), mobilon lehet, hogy egy lépésben is megoldható (most nem próbáltam ki).

*megpróbálom előkeresni azt a fejlesztési értesítőt

Azt hiszem, megtaláltam (link legalul):
"...Plusz mennyiség hozzáadás
Ezt egy példával szemléltetném. Megettél 150 g rizst. Majd megettél még 30 g-ot. Eddig fejben hozzáadtad és módosítottad, vagy felvitted újból. Mostantól lehetőséged van plusz-mínusz értékekkel módosítani egy ételsort. Mobilon: mennyiség módosító ablakban, írd be a 30-at a mennyiséghez, majd bökj a +/- gombra. Ha egyszer megnyomod pirosra vált a plusz. Ekkor a beírt érték hozzáadódik a régi mennyiséghez. Ha még egyszer megnyomod mínuszra vált, ekkor levonhatsz. Asztali verzióban egyszerűen a beírt mennyiségben adj meg előjelet, azaz ezt írd be "+30"...."

https://kaloriabazis.hu/blog/uj_fejlesztesek_uj_dizajn/159

2 éve
#3005
chimaera1 26
Válasz drisztina #3002 számú posztjára
A kérdés nem ez volt, ha jól értettem. Hanem az, hogy a bepipált adatok ne az előző, pár nappal ezelőtti értéket mutassák számszerűen, hanem az induló adatot is. Egymás mellett is-is a kettő, vagy legalább választhatóan amelyiket látni szeretnénk. Induló / legutóbb mért. Sokkal jobban motiválna nap mint nap látni a nagy változást, mint mindig csak az előző mérés óta látható majdnem semmit. Köszönöm, ha megfontoljátok.

2 éve
#3004
magyaristvan 55 71
A só mennyiségét hol tudom rögzíteni? Néhány ételnél láttam, hogy a Nátrium (Sodium) sorba rögzítik. Ez helyes? Azt tudom, hogy a só nátrium-klorid, de kérdés hogy itt mire gondolt a költő :).

2 éve
#3003
chimaera1 26
Kedves Máté! Meg lehetne oldani, hogy az ételeknél szó szerint negatív értéket is rögzíteni lehessen? Amiért hasznos: sok készétel tápanyaga egy egész adagra van megadva, de megesik, hogy annak egy összetevőjét nem esszük meg. Pl : tonhal konzerv napraforgó olajban 80 gramm. Ennek adott a tápanyag összetétele. De ha ebből kicsavarom az összes olajat, akkor a fix összetételt úgy lehetne megváltoztatni, hogy alatta külön sorban rögzítenék - 18 g napraforgó olajat. Jelenleg ez nem megvalósítható. Ha a +/- gombot használnám, akkor nulla grammot ír be a Bázis, de nem írja be semmiképp, hogy mínusz 18g. Köszönöm, hogy elolvasod, és esetleg bekerül

2 éve
#3002
drisztina 1673
Válasz akkornemtudom #3001 számú posztjára
Az "eszközök" fül, "grafikon" menüben be kell pipálni a követni kívánt adataidat.


2 éve
#3001
akkornemtudom
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy nem lehetne megoldani, hogy az induló cm-ek láthatóak maradjanak? Jó lenne látni hogy honnét indultunk cm-ben, ne csak az előző rögzítést. Úgy mint a kg-nál.
Ha megoldható akkor előre is köszi.

2 éve
#3000
takeflysmile 3
Válasz AgaBee #2995 számú posztjára
Szia!
A "Súlyod" szekció alatt találsz egy olyan részt, ami "Napi tápanyag javaslat" névre hallgat.
Ott a beállítások közt meg tudod adni, hogy hány gramm szénhidrátot szeretnél maximum elfogyasztani (160g). Ott fogja majd mutatni neked, hogy mennyit fogyasztottál összesen, miután hozzáadtad az ételeket (illetve írja az étkezéseknél is az összesítést, pl. a Reggeli szó mellett is látod mennyi volt a reggelidben).
Arra figyelj, hogy olyan étleket válassz a listából, ahol pontosan meg van adva a tápanyag tartalom, mert ez nem minden esetben van így.
Gyakran helytelenül is szerepelhet, mert sok mindenkinek inkább csak a kalória a fontos így a tápanyag tartalom nélkul viszik be.
Szerintem, hogyha vannak ételek amiket gyakran fogyasztasz, ellenörizd elöször le azokat, és ha nem szerepelnek helyesen add hozzá magadnak helyesen.

Én is ugyanígy használom, csak egy másik fajta étrend mentén, így remélem ez segít :)

2 éve
#2998
drisztina 1673
Válasz Fonixvagyok #2996 számú posztjára
...bár nem ezt kérdezted, de én nem számolnék a lépésszámlálóval, max extra túlsúly esetén.

2 éve
#2997
drisztina 1673
Válasz AgaBee #2995 számú posztjára
Bármit be tudsz állítani. Az adatok kiegészítéséhez (jogosultságához) kell egy pár nap bázishasználat, utána valószínűleg már menni fog.

Ha segítségre van szükséged a kalóriabázis használatához, nyugodtan kérdezz.

2 éve
#2996
Fonixvagyok 2
Sziasztok!

Azz lehet tudni kb, hogy az adott napi kalóriakeret hány megtett lépést jelent? Úgy értem, hogy pl az ülő életmód/munka mondjuk 4000 lépés megtételével számol, ehhez adja ki az elfogyasztható kalóriaértéket. Alapvetően ulőmunkát végzek, de van jó néhány nap, amikor bőven megvan mondjuk 12 000 lépés is, jó lenne tudni, ilyenkor mennyi "extra" mozgást írhatok be. Köszi

2 éve
#2995
AgaBee 3
Sziasztok! Ügyes az app és komplex. Ma kezdtem, pár javaslat:

- Sosem diétáztam, nőgyógyász írt fel 160 g-os szénhidrátdiétát. Most számolgatom. Ezt a napi cél limitet nem tudom beállítani. :( Nekem ez a fő cél, nem a fogyás.

- Meglévő termék félig kitöltött adataiban nem tudom kiegészíteni infókkal, pl. cukor, rost stb.

Az első pont főleg nagyon nagy segítség volna az új életmód bevezetésében! <3
Köszönettel!

2 éve
#2994
balintbetti 844
Sziasztok!

Először is nagyszerű az applikáció és én nagyon szeretem. Egyszerű és nagyon sokat segít egy tudatos életmód kialakításában. A funkció ami jó lenne ha a cél beállításánál lehetne módosítani és visszamenni előző beállításokra. Tehát valami ilyesmi funkcióra gondolok,hogy 'visszaállítás az előző célra' vagy valami hasonló. Én speciel elrontottam mert az eredeti cél amit beirtam nem volt pontos és szerettem volna korregálni de igy minden edddigit felülírt és most úgy látom mintha tegnap ota fogytam vola azt az X kilót. Tehát vagy az eredeti cél utólagos korrigációja lenne hasznos vagy az hogy az új célt vissza lehessen állitani az eredetire, de akár mindkettő funkció is hasznos lehetne. Bízom benne érthető a gondolatmenetem.

Köszi és még egyszer remek munkát végeztek!

Betti

2 éve
#2993
Norbisan
Sziasztok!

Szerintem a grafikonra jó lenne másik tengely is, így lehetne két nagyon más nagyságrendű adatot egyszerre megjeleníteni. Például a kilók maradnának a baloldalon(pl nálam 83-96 ig) és a jobboldalon egy másik paraméter skàlája lenne(példàul az összesített kalória túllépés 0-30000- ig). Így nem okozna gondot hogy egy grafikonon szeretnénk vizsgálni például a kalóriatúllépést és a testsúly alakulását.

Jelenleg ha ezt a két paramétert egy grafikonra teszem akkor a testsúly kb egy vízszintes vonal a kalóriákhoz képest.

2 éve
#2992
Peti44
Sziasztok!

Egy olyan funkció szerintem nagyon hasznos lenne, amely egy beállítható időtartamra vonatkozóan ki tudja írni, hogy egy adott ételből mennyit ettem. Előre csomagolt, nagyobb adag ételek (tipikusan pl. gabonapelyhek, tej, felvágott, sajt, stb.) esetén jelentősen meg tudná könnyíteni a nyilvántartást, hiszen konyhamérleg nélkül is tudnám, hogy hogyan állok az adott élelmiszerrel. Pl. ha elfogyott a 100 grammos csomag sajtom, akkor tudom, hogy a kibontása óta összesen 100 grammot kellett, hogy egyek belőle, és nincs szükség szeletenként lemérni mindent.

2 éve
#2991
mmx233
Kedves Máté!

Gratulálok a Bázishoz! Meglepően jó, biztos sok munka volt benne.
Fejlesztési ötlet: Mit egyek?
Néztem a csíkocskákat a programban és a fehérjénén az volt kiírva, hogy legalább annyit egyek. Ehhez lenne jó ha ötleteket adna a program. Kezdhetné azokkal az ételekkel amiket szoktam enni, aztán folytathatná olyan javaslatokkal, amiket nem szoktam. Nyilván a javaslat célja, hogy a csíkocskák kedvezően mozduljanak.

Köszi

2 éve
#2989
odorp 1
Sziasztok, lenne pár javaslatom:

- Jó lenne, ha jobb oldalt a tápanyagok aránya mellett kiírná a számomra elvárt mennyiségeket, hogy rögtön össze lehessen hasonlítani, melyik hogy áll. A BMI és a testzsír százaléknál pedig az ideális értékeket.
Lásd pl. napi 2000 kcal fogyasztása esetén:: https://drive.google.com/file/d/1fHguEco0gdkFw_Ykv6LAVF2F1Lgf83To/view?usp=sharing

- Jó lenne, ha a kiválasztott ételeknél is lenne piros felkiáltójel hasonlóan, mint az étel kiválasztásakor, hogy bármikor átnézve a napi fogyasztott ételeket, lehessen látni, melyiknek hiányos az adatlapja, ne kelljen újra beírni egyenként az ételeket a keresőbe ehhez.

- Jó lenne, ha az étel keresésnél lehetne szűrni a piros felkiáltójel nélküli ételekre, vagy a sorrendnél figyelembe lehetne venni. Elsősorban olyan ételeket szeretnék kiválasztani, amelyek az összes adattal rendelkeznek, mert ha sok találat van, nehéz megtalálni.

- A mobil alkalmazásnál a kalória kereted fixen látszana görgetésnél is.

- Napi keretsáv Ételenként bontva jó lenne, ha étkezési sorrendben, étkezésekként csoportosítva lenne


2 éve
#2988
Lilland2
Sziasztok! Zseniális a Kalóriabázis. Annyira jó lenne viszont, ha a láthatóak lennének az adalékok, tartósítószerek, ízfokozók, mesterséges cukrok, egyéb kemikáliák is, amiket beviszünk. Erre nagyon kíváncsi lennék, és szerintem elég komoly ébresztő lenne sokmindenkinek. További sok sikert!

2 éve
#2987
Krisztadratta
Kedves fejlesztők! Iphone 8-on a lap alján az impresszumban a Harris-Benedict formulára kattintva a wikipedia megfelelő oldalára jutottam, de nem tudtam visszanavigálni. ezután ha kiléptem és újra beléptem a kalóriabázis app-ra, csak a wikipedia látszott. A telefont újraindítva újraindult a kalóriabázis is :-) Gondolom rajtam kívül senki nem kattint ide, de belgyógyász vagyok és kardiológus, (már egy csomó betegemnek ajánlottam ezt az appot) és meg akartam nézni mi ez a formula. Gratulálok és köszönöm a sok munkát!

2 éve
#2986
Sz.M.Erika 134
A sor másolásánál javasolom, hogy egyből mennyiséget is meg lehessen adni az eredeti sorral megegyező mértékegységben.

2 éve
#2985
Sz.M.Erika 134
Én azt szeretném kérni, hogy egy pohár víz felvitele után ne ugorjon fel az oldal tetejére, hanem maradjon a vízfogyasztásnál. Kulacsból iszom, tehát alkalmanként egyszerre több pohárnyit viszek fel, de két pohár között vissza kell görgetnem.

2 éve
#2984
Nyul66
Heti átlag kaloriafogyasztás kiírása kivetitve egy napra, összevetve a heti tervezett kalóriaátlaggal. Hasonlóan a testsúly hétnapos átlagához.

2 éve
#2983
Gordonflash
Sziasztok!
Lehetne valahogyan a másolás funkciót optimalizálni?
Nem tudom, ki, hogy van vele, nekem általában több dolgot kell másolgatnom napi szinten, és kicsit bosszantó, hogy minden tétel után le kell okézni, hogy maradok e azon a napon, vagy az aktuálisra lépek e?
Ezt lehetne úgy, hogy alapértelmezés az, hogy marad ezen a lapon, és a másolás funkció közben kint lenne folyamatosan egy gomb, hogy ugrás az aktuális napra.
Mondjuk nekem az sem nagyon hiányozna, nyomkodnám a fenti nyilas lehetőséget, az egyszerűbb lenne!
Kicsit nekem feleslegesnek tűnik ez a minden tétel után felugró ablak.
Üdv!

2 éve
#2982
drisztina 1673
Válasz Anta21 #2979 számú posztjára
Remélem, azóta sikerült beállítani a célt.

2 éve
#2980
mia893 104
Sziasztok! :) Én személy szerint picit hianyolom a recept leírását (azaz elkészítését) az Adatok oldalon (mondjuk a hozzávalók alatt esetleg) :) Tudom, hogy a szerkesztésnél ott van, de olyan pici az a textarea, ha egy hosszabb leírás van, kínszenvedés görgetni:)

2 éve
#2979
Anta21
Sziasztok! Visszatero hasznaloja vagyok az appnak. :) A korabban regisztralt nevvel e-mail cimmel leptem be, de nem tudom beallitani az uj celokat, hogy most hany kg vagyok mennyit akarok fogyni es meddig. Folyamatosan a 2019-es adatok jonnek be barmit csinalok. Tudnatok ebben segiteni hogy hogy lehet modositani a korabbi mentett adatokat? Koszonom szepen! :)

2 éve
#2978
drisztina 1673
Válasz Flamenco699 #2975 számú posztjára
Új cél beállításakor nem vész el semmilyen adatod. Nyisd meg a grafikonod és állítsd be a "mettől" dátumot.

ui: Bocs, most látom, hogy a "terv" vonalad hiányolod

2 éve
#2977
drisztina 1673
Válasz Flamenco699 #2976 számú posztjára
Az ételek/receptek ételnaplódban történő másolásakor mindent meg tudsz adni (napot, napszakot)

2 éve
#2976
Flamenco699 32 10
Termék másolás esetén felajánlja az étkezési napszakot, de időpontot nem. Így ugyanabba a tételbe az adott napon vagy napszakban újra be kell menni. Módosítani az étkezés idejét

2 éve
#2975
Flamenco699 32 10
Csatlakozom Szirenil javaslatához, a cél beállítást lehessen javítani, a régi dátum megtartása mellett, és ne írja felül a mai aktuális dátumra. Így elveszett a grafikonon az eredeti dátumtól induló tervezett fogyás vonal amit szeretnék visszakapni. Ha bicegősen is indult a fogyás, már tudom tartani és mindig sarkallt a sárga vonal szintje.

2 éve
#2974
Szirenil 133
Üdv! A cél beállítást lehessen kijavítani úgy ,hogy a régi dátum megmaradjon és ne írja felül a mai aktuális dátumra.
Pl. 1 hete rosszul írtam be az aktuális kg-ot de én 1 hét múlva veszem észre és én ma mértem és fogytam... jó lenne ezt is bármikor újra állítani,hogy ne vesszen el a kezdeti dátum! :)

2 éve
#2973
Szirenil 133
Üdv! Az étkezési naplónál a dátumtól-dátumig jó lenne ,ha lehetne magamnak állítani és menteni( jegyezze is meg), ha pl. Én az adott hétre vagyok csak kíváncsi összesítés szempontjából,hogy
Mennyi deficitem van. Korábban is felvetettem már ötletnek. :)

2 éve
#2972
classyfying 10
Válasz Erzsi121 #2969 számú posztjára
Nem is kell, az csak a befizetési felülelet, ahol megadja lehetőségként a regisztrációt.
Nem kötelező regisztrálni csak egy opció.

2 éve
#2971
16tonna 14 1
Szerintem az animált bendőfeltöltő prémiumnál a kis bogyókák pont ellenkező irányba kéne mozogjanak.
A szív alatt van, hogy mennyi kalóriát égetek el egy nap. A gyomromba a számon át kicsit kevesebb bogyóka kerül, ez az, amit megeszek. Ez eddig jó.
De ezt követően a gyomromban lévő bogyóka kéne kiüsse a szív alatti bogyókák egy részét, a többi szív alatti bogyókát pedig a hájas nagy hasamból érkező pár darab bogyóka üti ki. Ezért fogyok le.
Most pont fordítva van, a szívtől mennek a bogyók a gyomor és a háj felé.

2 éve
#2970
BanSabai 13
Piszkosul idegesítő a saját étel törlése gomb visszakérdezés nélkül törli a receptet. Nagyon könnyű véletlen megnyomni, nem is értem informatikus ilyet hogyan csinálhat. Junior fejlesztő is megtanulja, hogy ilyen UI-t nem adhat át. Ezt rakjátok rendbe kérlek egy popup igazán nem nagy munka.

2 éve
#2969
Erzsi121
Bankszámlaszám?
Nem szeretnék az otp simple-re regisztrálni.

2 éve
#2967
gretag 89
Válasz Tamara46 #2964 számú posztjára
Feltéve, hogy van recep leírása: étel kiválasztás (keresőben) rá kattintás majd katt a fent található adatok fülecske (napló fül mellett).... Lefelé görgetés es ott kell látnod a recept hozzávalók/ mennyiségét.
U. I. Én úgy látom, hogy ha a megnevezés mellett megjelenik egy kis fazék ikon akkor van recept leírás

2 éve
#2966
szucs.bertalan 4
Hasznos lenne a vízfogyasztáshoz is az idő rögzítése, mert gyakran elfelejtem, hogy beírtam e a legutóbbi pohár vizet.

2 éve
#2965
mrsg
Válasz mrsg #2943 számú posztjára
Nahát! Máris működik az átjárhatóság az étkezések között másoláskor! Ez csodás!!! Nagyon-nagyon örülök. :)
Köszönjük szépen. :)

2 éve
#2964
Tamara46
Már egyszer ezt megkérdeztem, de nem találom a választ, ezért újra megkérdezem, hogy lehet megnézni az otthon főzött étek összetételét, ami megadja, miből áll össze a kalória, pl. hogy egy étel tejföllel vagy rántással készül, vagy nem.

2 éve
#2963
drisztina 1673
Válasz Szekeres1976 #2957 számú posztjára
Tudtommal nem lehet.

2 éve
#2962
drisztina 1673
Válasz Hulahopp #2956 számú posztjára
Az alapjárat égetése (amit a rendszer számol ki), valamint az egyéni sportok felvitele mellett lehetőség van további kalóriaégetés felvitelére, amit pl. simán kcal megadással tudsz megtenni. A "Mit sportoltál" sor végén lévő nyílra kattintva előjön a "kcal megad" és az "új sport felvitele" lehetőség.

2 éve
#2961
drisztina 1673
Válasz KapitanyFerenc #2953 számú posztjára
Addig, amíg ez a fejlesztés nem készül el, esetleg érdemes lehet kihasználni a jelenleg rendelkezésünkre álló lehetőségeket:
- nézd meg, hogy mi van otthon (tojás, zöldség, felvágott stb) vagy mivel tervezed a maradék kalóriákat fedezni;
- írd be a mit ettél sorba;
- a sor végén lévő "sorba rendező" ikonra* kattintva válaszd ki a keresendő étel prioritását** (lefelé vagy felfelé) és okézd le.

Ki fogja dobni a megfelelő sorrendben a találatokat, a többi már csak választás kérdése.

* A zöld pipás vonalkód és a nagyító között található egy "lefelé mutató nyíl mellett lefelé csökkenő sorrend"
** Népszerűség, kalória, fehérje, zsír, cukor, kalcium, rost stb.

2 éve
#2960
Amilo 4
Menübe valahova beilleszteni az új ételek bevitelét (ami még nincs a listában).

2 éve
#2959
BambaBambi 134
Válasz Magyarneviki #2958 számú posztjára
Szia,
Eszközök, Cél beállítása.

2 éve
#2958
Magyarneviki
Sziasztok! Hol tudom fogyási célt (idő és kg) átállítani mert még a tavalyi beállításokat adja be. Köszönöm a segítségét előre is.

2 éve
#2957
Szekeres1976
Sziasztok! A kalória táblázatot lehet Excelbe exportálni? Köszi, Ági

2 éve
#2956
Hulahopp
Hozzá lehessen adni tevékenységként a szoptatást, mivel az is éget el kalóriát, nem is keveset.

2 éve
#2955
Melcsyszalkay
Válasz mrsg #2945 számú posztjára
At lehet írni az időszakot és bevitel or is lehet választani hogy hova szeretnéd rogziteni

2 éve
#2954
Melcsyszalkay
Válasz Kechoo #2950 számú posztjára
Üdv, a makrók egyénileg állítható és a tortadiagram mellett ami a %-os megoszlást mutatja kiirja a grammokat is. Szuper

2 éve
#2953
KapitanyFerenc 6
Üdvözlet kedves Fejlesztő csapat!
Reggelire és ebédre nagyjából tudom mit szeretnék enni, erre mindig figyelek. Sajnos estére általában csak pár 100 kalória marad bevitelre, ebben az esetben a rendszer fel tudna ajánlani pár ételt ami még belefér a napi limitbe?

Köszönöm a válaszotok,
Üdv, Feri

2 éve
#2952
sziluettaa
Válasz Nina08 #2951 számú posztjára
Szia!

Ha a "Mit sportoltál?" résznél a kis nyilacskára kattintasz, ott lesz olyan lehetőség, hogy "kcal megad" és akkor be tudod írni a pontos értéket, amit az órád mért.

2 éve
#2951
Nina08
Nagyon új vagyok itt, lehet, hogy csak nem találom a lehetőségét, de: okos karkötőm által mért leadott kalóriákat valahogy be tudom én írni? Prbáltam mínusz jellel a kalóriát, de persze nem tudta értelmezni. Szóval, ha lehet simán kalóriát "enni", akkor miért nem lehet kalóriát "leadni" sportolós résznél?

2 éve
#2950
Kechoo 232 300
Sziasztok!

Szerintem érdemes lenne átgondolni, újrakalkulálni a napi tápanyag javaslatnál a makrók elosztását. Az alapértelmezett "általános" beállítás szerintem a kezdőket félreviheti. (facebook csoportos tapasztalatok) Szerencsésebb lenne a "sportolói" vagy a "fogyókúrás" is alapértelmezettnek; de a legjobb lenne felülvizsgálni, hogy a %-os számolásnak van-e még létjogosultsága egyáltalán, és nem lenne-e célszerűbb inkább gramm alapú számolásra átállni. Ezt a javaslatomat elküldtem korábban e-mailben is, de választ nem kaptam.

Üdv.: Kecskés János

2 éve
#2949
Szirenil 133
Sziasztok!
Ötlet:
Az étkezési naplón belül a dátumtól -dátumig lehessen menteni ha pl. én mindig az adott hetet akarom nézni ,hogy alakul a kalóriadeficitem.
Hiába állítom be ha vissza lépek akkor nem csak az adott hetet mutatja.
Köszönöm.

2 éve
#2946
Monty2015
Kedves Üzemeltető!
Napok óta nem működik az oldal. Nem jelenik meg semmi: sem a korábban elmentett súlyom, sem a grafikon, valójában teljesen használhatatlanná vált. Nem tudok visszalapozni pl. a tegnapi napra se, mert lefagy. Ma már a mai napra sem tudok ételeket felvinni.
Kb. egy hete kezdtem el használni, kb. két hónap szünet után, korábban semmi gondom nem volt vele, most igen.
Üdvözlettel: Ildikó

2 éve
#2945
mrsg
Válasz drisztina #2944 számú posztjára
Igen, épp ez a baj. Hogy nemcsak az ételeket menti el, hanem hozzá az időszakot is. Na mindegy, akkor marad az egésznapos adminisztrálás. Végülis az adatrögzítés is égeti a kalóriákat. Most már értem, hogy miért fogyok a tervezettnél nagyobb ütemben. :D:D:D

Az oldal egyébként csodás, köszönet a megalkotásáért!!

2 éve
#2944
drisztina 1673
Válasz mrsg #2943 számú posztjára
Nem tudok egyszerűbb lehetőséget sajnos. És az sem megoldás, hogy kedvencként megjelölöd a teljes étkezést, mert ha be szeretnéd tenni a naplódba, ugyanannak az étkezésnek rakja be, mint aminek elmentetted. Most próbáltam.

2 éve
#2943
mrsg
Szép napot!
A másolásfunkció nagyon klassz, de mi van akkor, ha a mai reggelit a vacsorához szeretném átmásolni? Vagy mondjuk a holnapi tízóraihoz. Csak úgy lehetséges ez, hogy csinálok egy másolatot a komplett étkezésről, aztán alkatrészenként áttízóraisítom? Vagy a reggelit elmentem tízóraiként, uzsonnaként stb. a kedvencekbe, és mindig a megfelelőt húzom elő a kalapból? Nincs véletlenül erre valami trükk, ami egyszerűbbé teszi az étkezések közötti átjárást? Persze nem létszükséglet, de azért jó lenne. :)
Köszönöm szépen a választ.

2 éve
#2942
Sketokata
Szia!
A vacsik bevitelénél mindig elgondolkodom rajta, hogy milyen jó lenne, ha az étkezéseket össze lehetne csukni. Ebédkor már nem feltétlenül szeretném nézegetni, hogy mi volt a reggeli összes eleme. Az összegzést persze jó lenne látni, meg visszanyitni is lehessen.
Köszi,
Kata

2 éve
#2941
ZuEr 1391
Csatlakozva NSCSABA javaslatához, informatív lenne egy heti bevitel, égetés összesítés. grafikonnal, vagy táblázattal, mely a heti deficitet lehetne követni. Könnyebb lenne megtervezni a heti étrendet, és a hozzá tartozó mozgást is.


2 éve
#2940
drisztina 1673
Válasz manfreed #2935 számú posztjára
Van lehetőség a sportnál kalóriát rögzíteni, pont úgy, mint az étkezésnél. Az üres "mit sportoltál" sor végén lévő "<" nyíl ikonra kattintva előjön a "kcal megad" és az "új sport felvitel" lehetősége. Szerintem nincs korlátozva a bevihető előjel, azaz negatív értékeket is tudsz rögzíteni a sport blokkban.

Nem tudom pontosan, milyen megjegyzést szeretnél írni adott ételekhez, de ha felviszel egy ételt/receptet, olyan ételnéven/nick névvel/megjegyzéssel mentedheted el ahogy akarod, ráadásul minden ételnél/receptnél van egy megjegyzés sor. Igaz, ha ezek a megjegyzések egyéniek, csak számodra fontosak, akkor nem lenne "illdomos" ezekkel a megjegyzésekkel "teleszemetelni" az adatbázist, ilyenkor érdemesebb az ételt/receptet inkább nem ajánlani a "közösbe". Ezeket az ételek csak te fogod látni és te fogod tudni módosíthatni.

A receptjeidet tetszés szerint módosíthatod úgy, hogy vagy az adott receptet szerkeszted újra, vagy másolatot készítesz és azt módosítod, mented el új néven.

A már naplóba betett ételeket/recepteket utólag sosem módosítja a bázis, akkor sem, ha később átszerkeszted őket. Pl. ha korábban hibás volt a recept, amit használtál, azt csak úgy tudod javítani, ha 1. korrigálod a receptet, 2. adott napon újra felviszed a naplódba a jót és törlöd a korábban felvitt, hibás ételt. Erről könnyen meg tudsz győződni, vigyél fel egy ételt mára, aztán módosítsd az adatait és vidd fel újra szintén mára. Látni fogod, hogy ugyanaz az étel kétféle értékkel lesz rögzítve. A törlésnél ugyanez a helyzet, legalábbis én még nem tapasztaltam olyat, hogy törölt étel utólag törlődne a naplóból.

A sport kalóriaértékének számítását (az arra alkalmazott képletet) nem ismerem, de a sport rögzítésénél mindenkinek azt szoktuk ajánlani, hogy vagy valami "megbízhatóbb" kütyüvel mért adatokat érdemes (önbecsapás nélkül) rögzítenie vagy, ha erre nincsen módja, akkor a bázis által felkínált érték 60-70%-ával kalkulálnia*.

...talán minden felvetésedre válaszoltam :)

*akár égetésként, akár leehető kalóriaként

2 éve
#2939
drisztina 1673
Válasz Ernestoast #2934 számú posztjára
Értem az oldal fejlesztésével kapcsolatos ötleted, de én alapvetően a felvetett probléma megoldásában próbálok segítséget adni, addig míg az adott ötlet fejlesztésre nem kerül. Az eredeti kérdésed ez volt:
"A kedvenc étel mennyiségének módosítására van egyszerűbb lehetőség mint kivenni a kedvencekből majd újrafelvenni?"

Továbbra is azt gondolom, hogy a kedvenc ételeket nem szükséges kivenni és újra kedvencé tenni ahhoz, hogy használd a kedvenc funkciót. Egyszerűen csak felül kell írni a kedvencként megjelölt étel által felkínált mennyiséget, és ezt kell a " megettem" gombbal rögzíteni.

2 éve
#2938
drisztina 1673
Válasz laller48 #2937 számú posztjára
Van lehetőség jegyzeteket írni a napokhoz. Asztali gépnél a főoldalon, a jobb felső sarokban (a naptárral egy vonalban) van egy "jegyzetfüzet" ikon, mobilon ugyanez az ikon bal oldalon, az alma (logo) alatt található. Ezeket kétféle módon tudod visszanézni, vagy az adott napok jegyzetében (ott, ahol beírtad) vagy az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben a "dátum" és a "napok" között megjelenő "jegyzetfüzet" ikonoknál.

2 éve
#2937
laller48 1
Szia! A nap kiértékeléséhez jó lenne egy megjegyzés rovat amiben tudnám rögzíteni az adott naphoz kapcsolható eseményeket. Köszönöm!

2 éve
#2936
nscsaba 2
Magam már cirka 3 éve használom a kalóriabázist, nagy megelégedésemre. Versenyzéshez nekem a diéta kulcsfontosságú, ezért a program az egyik legfontosabb társam a sikerben. Biztosan mindenki tudja, hogy a fogyás nem lineárisan halad, abban napi fluktuáció rendszeresen előfordul. Maximum heti fél kg fogyás az, ami nem annyire viseli meg a szervezetet, ezért nagyszerű dolog az, hogy látható az utolsó 7 nap során rögzített testsúly átlaga. A bevitt kalóriákat időközönként sajnos valamennyivel csökkenteni kell a sikerhez (vagy az elvégzett sport, munka mennyiségét növelni), ezért én azt javasolnám, hogy írjatok már be egy algoritmust Máté, hogy az elmúlt 7 nap során rögzített napi kalóriabevitel is átlagolva és kijelezve legyen. Ez segítséget jelentene, hogy mennyi átlagos kalóriával, mennyi átlagos súlyt értünk el. Köszönettel: Nagy S. Csaba

2 éve
#2935
manfreed
Sziasztok!

Felmerült bennem az oldal használata során pár kérdés, dolgok amik nem egyértelműek, és kis fejlesztéssel talán egyértelműbbé lehetne tenni a funkciókat, illetve még pár javaslat :)

Tök menő hogy lehet kalória és szénhidrát tételeket felvinni ételként. Kár viszont, hogy kalóriát nem lehet felvinni a sport szekcióhoz, pedig az esetek nagy részében az okosóra elárulja mennyi kalóriát égettem.

Javaslat:
- Lehetne egy extra mező megjegyzést írni opcionálisan az ételekhez.
- Ez a megjegyzés látszódhatna az étkezés listában.
- Lehetne (negatív) kalória szekció a sport blokkban.

Ritkán főzünk fix recept szerint, sose úgy készül egy étel ahogy korábban. Nem egyértelmű hogy hogy kell az oldalt használni ilyenkor. Ha receptként felviszem az ételt, akkor a sokadik rakottkrumpli recept egy idő után átláthatatlanná teszi a listámat. Ha nem viszem fel receptként, csak az alapanyagokat rögzítem, akkor nekem kell papíron számolgatni minden étkezéskor, nem túl kényelmes. Nem egyértelműsíti az oldal mi történik a már felvitt étkezésekkel ha egy receptet módosítok vagy törlök, pedig akár az is lehetne a megoldás, hogy egy rakott krumpli receptet alakítok folyton az aktuális főzéshez, vagy mindig törlöm a korábbit és felviszek egy újat.

Javaslatok:
- Feljöhetne egy megerősítést kérő ablak a saját étel / recept törlése gombra kattintva ami egyértelműsíti, hogy a már felvitt étkezések eltűnnek velük együtt, vagy érintetlenek maradnak.
- Hasonlóan lehetne egy sornyi információ a saját étel / recept módosításánál is, ami elárulja, hogy a módosítások tükröződnek-e a korábban felvitt étkezésekre, vagy csak az újakat fogják majd befolyásolni.

A már rögzített sportolási opciók kalória értéke nagyon furcsa. Egy óra normál sétára például sokkal kevesebb kalóriát ír az oldal mint amit az okosórám mond.
Elképzelhető az is, hogy az órám csal, de valószínűbbnek tartom, hogy az oldal nem veszi figyelembe a testsúlyomat, és csak egy általános, fix értékkel számol.

Javaslat:
- A sportolásnál rögzített kalória lehetne dinamikusan az aktuális testsúlytól függően számolva.

2 éve
#2934
Ernestoast 1796
Válasz drisztina #2933 számú posztjára
Ezt értem, de a problémám az hogy:

Keresek egy ételt, amit régen kedvencbe raktam (akkor 70 grammot ettem amikor kedvencbe raktam)

Rákattintok, ekkor egyből 70 grammot jelenít meg, nekem át kell írnom 100ra

Ezt mindaddig csinálja amíg ki nem veszem kedvencből, majd újra beteszem. Az alapjáraton megjelenített érték jobb lenne ha minden újabb naplóba tevés után frissülne.

2 éve
#2933
drisztina 1673
Válasz Ernestoast #2932 számú posztjára
A kedvencbe rakott ételeket mindegy, hogy hogyan mentetted el, és nem is kell kivenni a kedvencekből. A mennyiséget bármikor felülírhatod, vagy akkor amikor beteszed a naplódba, vagy akkor amikor már betetted, mert a már berögzített ételre kattintva újra megnyílik az étel panele és módosíthatóvá válik.

2 éve
#2932
Ernestoast 1796
Sziasztok!
A kedvenc étel mennyiségének módosítására van egyszerűbb lehetőség mint kivenni a kedvencekből majd újrafelvenni?

pl. Ha egy kedvenc étel 70 grammra lett elmentve, de én 100on szeretném megjeleníteni amikor rákattintok. Sok ilyet akarok csinálni de lassú a folyamat.

2 éve
#2931
drisztina 1673
Válasz RagoFerencne #2928 számú posztjára
Állíts be új célt "eszközök" fül, "cél beállítása" menü.

2 éve
#2930
drisztina 1673
Válasz kardos1993 #2927 számú posztjára
Jelenleg nincs, hacsak nem kézzel :)

2 éve
#2928
RagoFerencne
Sziasztok! Sajnos kihagytam néhány hónapot a napi beírásokban. Szeretném folytatni, de a napi kiszámolást nem tudom visszaállítani, vagy az adatokat újra bevinni. Segítsetek! Köszönöm szépen ❤️

2 éve
#2927
kardos1993 4
Üdv
Új vagyok még. Érdeklődnék van lehetőség a Xiaomi Mi Band karóra adatai átvinni vagy szinkronizálni?
Válaszokat köszönöm.

2 éve
#2926
Garfield73 6
Sziasztok! Egy háztartásban ketten fogyózunk. Összekapcsolt felhasználók vagyunk. Nagyon megkönnyítené a helyzetet, ha a felvitt érkezést át tudnám másolni a páromhoz is, ahogy a saját ételeimet pl. másnapra. Nem kellene külön-külön bepötyögni. , Nem lehetne ezt behozni? Köszönöm.

3 éve
#2923
taresz2
Válasz drisztina #2922 számú posztjára
köszi, nem néztem szét eléggé
jó a többi eszköz is

3 éve
#2922
drisztina 1673
Válasz taresz2 #2921 számú posztjára
Az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben tudod a kívánt időszakot kiexportálni .csv fájlba.

3 éve
#2921
taresz2
sziasztok
jó lenne, ha láthatnám táblázatos formában az összes feltöltött adatomat (kalória, súly, fogyasztott étel, stb.), vagy le lehetne tölteni egyben.
köszi

3 éve
#2920
GZTudne 7 417
Sziasztok, én örülnék neki ha az új receptfelvitelénél lehetőség lenne új étel felvitelére is, mert ha olyan alapélelmiszert próbálok a receptbe bevinni ami még nincs a listában akkor bonyolult illetve időigényes a receptfelvitelből kilépni át az ételfelvitelhez, majd ismét vissza. Továbbá az is jó lenne ha a receptfelviteli menüben is lehetne vonalkódot, hangfájlt használni. Azt gondolom így sokkal gyorsabb lenne egy új recept felvitele.

3 éve
#2919
drisztina 1673
Válasz törölt felhasználó #2917 számú posztjára
Vagy a főoldalon lévő naptárban tudod előhívni az adott napi naplódat, vagy az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben tudod a kívánt időszakot kiexportálni .csv fájlba.

3 éve
#2918
Brattby 1
Sziasztok! Fejlesztéssel kapcsolatban lenne felvetésem, kérdésem. Az étel másolásánal ki lehet választani mikorra kérem másolni. Ma, holnap, adott nap... Nem lehetne kibőviteni azzal hogy a napon belül melyik étkezéshez szeretném, ha kerülne a másolt étel? Köszönöm és bocsi ha már volt ez a felvetés!

3 éve
#2916
drisztina 1673
Válasz drisztina #2915 számú posztjára
Sőt, ha jól akarod használni a programot, akkor ajánlatos* időnként felülvizsgálni a célt és az ahhoz szükséges beállításokat, feltéve, ha nem a súlytartás a célod.

*kifejezetten ajánlani szoktuk minden olyan tagnak, aki rákérdez a jó célbeállításra

3 éve
#2915
drisztina 1673
Válasz Grafy12 #2914 számú posztjára
Továbbra sem értem... miért kell újraindítani valamit, ami nem zárult/törlődött le?!

A tervvonalad módosul csak, minden más adatod folytatólagos (a grafikonod, az összesített fogyásod), csak beállítás kérdése.
Na jó, egy dolog lenullázódik, ott a legfelső sorban az a kis emberke, ami azt mutatja, hogy hol tartasz az aktuális célodhoz képest. Ez igaz.

3 éve
#2914
Grafy12
Válasz drisztina #2913 számú posztjára
Igaz, de a lényeg nem változik, újra kell indítani az egészet ha egy munkahely váltás van, ami szerintem értelmetlen!

3 éve
#2913
drisztina 1673
Válasz Grafy12 #2911 számú posztjára
Azért mert új célt állítasz be magadnak, attól még nem fognak az adataid törlődni, max. a terv vonalad fog módosulni.

3 éve
#2912
Lilcsi84
Érdemes lenne Leber Barbara pirait is felvinni a listára. Ezt is és a Tománt is sokan eszik szerintem

3 éve
#2911
Grafy12
Sziasztok! Én kivenném a végzett munka beállítását arról az oldalról, aholcsak úgy módosítható, hogy új célt állítok be! Egyszerűen nem életszerű, bárki bármikor válthat munkát. Én is át szerettem volna állítani, de már nem tudom, törölni a meglévő adatokat pedig demotiváló!

3 éve
#2910
Burokraft
Nincs mit, igazán. Nekem a porciózás segít kordában tartani magam :-) A fagyasztóban ott sorakoznak feliratokkal a dobozaim. A család meg a fazékból / tepsiből garázdálkodik.

3 éve
#2909
drisztina 1673
Válasz Burokraft #2907 számú posztjára
Ez is egy jó megoldás, mindaddig míg egy adag ételt készítesz vagy, ha mindig ugyanazt eszed. Azonban ha több adagot* vagy többedmagadnak főzöl, akkor minden esetben érdemes a felszívott víz/zsír és elpárolgással bíbelődni, ellenkező esetben nagyon elszámolod magad.

*személy szerint, ha csak egymagamnak főzök sem eszem mindig ugyanannyi adagot adott ételből, mert bár próbálok előre tervezni, egyrészt szeretek változatosan étkezni, másrészt mindig van valami maradék/mentendő vagy innen-onnan kapott/becsusszant étel, amit be "kell" illeszteni a terveimbe.

...de mindkettőnk "szokásától" eltekintve :) köszönöm "R.Magdolna"-nak adott korrekt válaszod.

3 éve
#2908
R.Magdolna 5
Válasz Burokraft #2907 számú posztjára
Köszönöm a választ!

3 éve
#2907
Burokraft
Válasz R.Magdolna #2906 számú posztjára
Nézz bele szerintem az "Ez hány kalória" topikba. Ott találsz példákat víz felvétele / elpárolgása kiszámítására. (Én személy szerint nem szoktam ezzel bíbelődni. Főzés előtt lemérek, összeírok mindent. Az elkészült ételt meg kiporciózom.)

3 éve
#2906
R.Magdolna 5
Jó reggelt! Az lenne a kérdésem hogyan tudom úgy kiszámítani egy kész étel tápanyag tartalmát, hogy ha nincs benne az étel listában? Vagy ha körettel együtt van a hús? lletve, ha pl. tésztát, rizst vagy más köretet eszem, honnan tudom mennyi a súlya? Nyilván más a súly ha főzés előtt mérném és más ha főtt állapotban mérem. Előre is köszönöm a választ!

3 éve
#2905
Koma54 7
Válasz drisztina #2904 számú posztjára
Köszönöm, beállítottam.

3 éve
#2904
drisztina 1673
Válasz Koma54 #2903 számú posztjára
A program csak akkor nem tartja a fixre beállított kalóriádat, ha a célbeállításnál állítod be, hiszen ott több paramétert (súly, fogyási ütem, idő) kell figyelembe vegyen.

3 éve
#2903
Koma54 7
Válasz drisztina #2902 számú posztjára
Köszönöm a választ. Igen, ezt tettem, ahogy írtam is, de a program nem tartja a beírt kalóriát, hanem - ahogy leírtam - "magától" a fix kalóriából kiszámolt dátumhoz igazítja a napi adagot. Én azt javaslom, hogy legyen olyan lehetőség is, hogy marad a fix kalória és változik a dátum, amikorra elérem a kívánt testsúlyt.

3 éve
#2902
drisztina 1673
Válasz Koma54 #2901 számú posztjára
Ha a célodtól függetlenül szeretnél fix keretet beállítani, akkor azt a főoldali "napi kalória kereted" panelben lévő fogaskerékre kattintva tudod megtenni.

3 éve
#2901
Koma54 7
Azt tapasztaltam, hogy ha fix napi kalóriát állítok be, akkor ahhoz kiszámolja a program, mikorra fogom a kívánt testsúlyt elérni, és a továbbiakban ehhez igazítja a napi fogyasztandót. Ha többet fogyok, akkor többet javasol és fordítva. De nekem nem fontos a végső dátum, jobb örülnék, ha tudnám tartani a fixet. Persze nem olyan nehéz betartani a fixet, de örülnék, ha a súlyváltozások alapján láthatnám, várhatóan mikorra fogom a kívánt súlyt elérni. Az ajánlásban is leírják, ne legyen nagyon alacsony a napi kalória bevitel, de ezzel a működéssel 1000 alatti ajánlás is volt. Köszönöm, ha módosítanak.

3 éve
#2900
nagytams 2 3
Válasz drisztina #2898 számú posztjára
Köszönöm!

3 éve
#2899
dagyka110 44
Szépen fogytam a tavasszal és minden oké volt, tartottam a diagramot.
De azután közbe jöttek dolgok és nem is figyeltem magamra. Amit 2 hónapon át leadtam, azt 1 hónap alatt visszaszedtem.
Beléptem az oldalra azzal, hogy ismét komolyan veszem a fogyást. Mikor beírtam a súlyértéket az oldal megzavarodott és mínusz kalóriára állított, illetve az nem lehet, ezért adott 400 kcal lehetőséget. (Nem tehettem mást újra indítottam a beállításokat.)
Az volna a kérésem, hogy lehessen folytatni az előző diagramot és fogyási beállításokat.
Mert így látni lehetne a sikereket és kudarcokat. (Pl. egy üzenet lenne, hogy "Ejnye-bejnye meghíztál, de sebaj tartsd be a régi beállításaidat (heti fogyás, napi Kcal, stb.)"
Másik gondolat az lenne, hogy menet közben lehessen váltani sebességet. Tehát a diagram több különböző meredekségű szakaszokat tartalmazna. Így lehetőség lenne gyorsítani a fogyást, ha jól megy és lassítani, ha küzdeni, szenvedni kell. Így a valódi fogyás és a tervezett fogyás vonala nem keresztezné egymást, ami az ember kedvét kicsit megtöri.

3 éve
#2898
drisztina 1673
Válasz nagytams #2897 számú posztjára
Mivel megváltozott az USDA elérhetősége, jelenleg nem bővíthetők az adatok (a fejlesztő tud róla). Addig, amíg javításra nem kerül a "betöltési funkció", maximum kézzel tudod feltölteni a rendelkezésre álló adatokat, de ettől még (szerintem) nem fog eltűnni a piros felkiáltójel az étel neve mellől.

A 2896.kérdésedre hivatkozva fontos információ lehet még számodra, hogy ez a funkció csak az usda adatokra volt kifejlesztve, tehát más gyártók linkjeit sem a közösbe, sem egyéni adatbázisba nem lehet feltölteni vele.

3 éve
#2897
nagytams 2 3
Válasz drisztina #2893 számú posztjára
Kedves Drisztina!
Nagyon hasznos volt az infó.
(#2896) nagytams poszt-hoz köszönöm az ötletet.
Az USDA adatbázisra vonatkoztatott kötött formát a BETÖLTÉSI funkcióra nem tudom alkalmazni.
Pl.
https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/325871/nutrients
(Megj.: Bred, white, commercially prepared.

ld. Vizes zsemle Lidl/fehér kenyér?
Köszönettel
Tamás

3 éve
#2896
nagytams 2 3
USDA - ban nem találtam információt.
Ref.
https://www.centrum-multivitamin.hu/products/silver-50-tol-z-ig

Multivitamin centrum silver 50 + ::::
próba vitamin bevitel?
link nem adható meg.!!!
Nem terveztem közös adatbázis - ba vitelét.
Csak nálam jelenik meg?
Info: saját felhasználó NÉV!

3 éve
#2895
drisztina 1673
Válasz Felisa93 #2894 számú posztjára
A "mit ettél" sor végén van egy nagyító, ha arra rákattintasz előjön az összes saját/kedvenc ételed/recepted.

3 éve
#2894
Felisa93 4
Lehet hogy már volt (plusz amúgy is lehet, hogy nagyon időigényes), de tök jó lenne egy oldal ahol látni lehet az összes felvitt saját receptet. Vagy a keresőben egy kulcsszó, ami kidobja őket. Tudom, hogy alapból mindig első helyen ugrik fel a saját recept/saját értékek, de karbantartani könnyebb lenne úgy, ha látni lehetne mindet egyben. Amúgy nagyon köszi az oldalért:) <3

3 éve
#2893
drisztina 1673
Válasz zemok #2892 számú posztjára
Jelenleg is lehet a rosttartalmat figyelni. Ha beírod a keresőbe az étel nevét, a találati listában kikeresed az adott ételt. Annak a végén van egy „<” nyíl ikon, ha ráklikkelsz erre, elő fognak jönni további ikonok. Az „I”info ikonnal (kék színű) eljutsz az étel részletes információjához. Itt tudod a kiegészítő adatokat (rost, cukor, ásványok, vitaminok és a zsírok) rögzíteni. Fontos!, ha végeztél tekerj le a panel aljára és mentsd el a felvitt adatokat.

Ha számolni is szeretnéd a szénhidrát, fehérje, zsír mellett, akkor a főoldalon lévő "napi tápanyagjavaslat" panelében lévő fogaskerékre kattintva tudod kiválasztani.

3 éve
#2892
zemok
Sziasztok!
Elöljáróban szeretném jelezni, hogy imádom a Kalóriabázist :)
Figyelembe véve, hogy a mai ember milyen kevés rostot fogyaszt és a megfelelő mennyiségű rost fogyasztása a fogyásban is segítené az embereket, lehetne-e a CH, zsír, fehérje összetevők mellé rosttartalmat is feltüntetni.
A nagy nehézsége ennek az, hogy a készételek zacskóján sem mindig jelenik meg a rosttartalom, de idővel szerintem feltudnánk tölteni az adatbázist.
Megköszönve a munkátokat, baráti üdvözlettel Zemok

3 éve
#2887
juditbogi
Sziasztok!

Én nagyon új vagyok itt, hízás céllal csatlakoztam és így kicsit zavaró, hogy ha beállítom a célt akkor minden minusz (pl - kg a heti fogyás terv).
Szerintem nagyon jó lenne, ha nem csak fogyásra és testsúlytartásra, hanem hízásra is specializálódna az oldal. Szóval célnak hízást is lehetne megválasztani.
Persze, értem én hogy többen akarnak fogyni, mint hízni, de nekem nyomasztó, hogy mindenhol a fogyás szó van (pl vezesd a fogyásod, fogyási terv), mikor én nem tudok hízni bármennyire is próbálkozom :( .

De, lehet valahol be lehet ezt állítani, csak én nem találom még vagy prémiumtagként van ilyen funkció. Akkor elnézést kérek.

Köszönöm ha elolvasta valaki.

3 éve
#2886
Toettoeri
Előfordul, hogy a nap lezárása és a szimulátor lepörgetése után még bekap az ember valamit, mondjuk egy pohár bort. Újraindítja a szimulátort, ami ki is számolja az új eredményt, de ez az oldal tetején, a jobb fölső sarkában szereplő adatokat már nem módosítja. Ezen kellene változtatni. Köszönöm.

3 éve
#2885
pugnator
Ha lehetne cryptoval fizetni akkor már most elofizetnék. Massal macerás

3 éve
#2884
neo2115 64
Sziasztok, a kapcsolt felhasználó hozzáadása funkcióval kapcsolatban szeretnék egy módosítási javaslattal élni. Ha valakit bejelölök nem tudom visszavonni a bejelölést, és a jelöltnek sincs lehetősége a "Felvesz" gomb megnyomásán kívül semmire.
Lehetne egy visszavonás és/vagy elutasítás gombot fejleszteni a UI-ra?
Köszönöm!

3 éve
#2883
Laci5000
Sziasztok, a Google fit alkalmazással lehetséges lenne összekötni az appot? Köszi!

3 éve
#2882
Edussho 1
Még egy ötlet. Mivel vannak akiknek mérni kell a cukrot, lehetne annak is helye, hogy a mért cukorszinteket rögzíteni lehessen?
Ez főleg kezdő inzulinosoknak/cukrosoknak lenne óriási segítség.

3 éve
#2881
Edussho 1
Válasz drisztina #2877 számú posztjára
Arra gondolok, hogy a keresés az összes fórumra keressen és szűrjön. Pont az lenne a jó, hogy egy keresés legyen az egészre, ne keljen minden fórum témát megnyitni.

3 éve
#2878
drisztina 1673
Válasz tejbecsacsi #2875 számú posztjára
Az ötletedet értettem, az nem derült ki számomra a hozzászólásodból, hogy ismered e az ajánlott lehetőséget. Ezek szerint igen :)

3 éve
#2877
drisztina 1673
Válasz Edussho #2876 számú posztjára
Laponként tudsz keresni a fórumon a CTRL- F billentyűkombinációval.

3 éve
#2876
Edussho 1
Sziasztok!

A fórumnál lehetne egy kereső funkció?
Ne kelljen az adott fórumokat átolvasni, hogy megtaláljuk a választ, vagy új fórum nevet nyitni.
Könnyebb lenne megtalálni a konkrét kérdéseinkre a választ.

3 éve
#2875
tejbecsacsi
Válasz drisztina #2872 számú posztjára
Köszönöm a választ!
A leirt opciót természetesen ismerem.
Azonban amiről én írtam, és lehet én nem fogalmaztam megfelelően, az az, amivel teljesen ki lehetne iktatni a képletből a Bázis által, a magasság súly, aktivitás alapján kalkulált elméleti kalóriaegetest (ehhez adódik ugye hozzá, amit manuálisan beviszek, mint edzést). És valóban járható út, amit a válaszban kaptam. Azonban a Bázis egy bizonyos algoritmust használ a számításhoz, míg egy pulzusszámra épülő aktivitás kalkulátor ettől összetettebb. Az ebből adódó eltérés miatt vetettem fel a napi vizfelhasználáshoz hasonló lehetőséget, mellyel be lehetne vinni adott napra amit az aktivitásmérő óra kiszámol.
Nagyon sok eszköz és nagyon sok applikacio van. De csak kevés, ami kompatibilis egymással. Én is csak egy olyan kalóriakalkulatort tudnék használni, ami össze tud dolgozni az aktivitás figyelő app-al. E miatt viszont nem szívesen szeretném lecserélni a Bázist. Ez amolyan kiskapu lett volna.
Igaz, a fent írt opció felvetne olyan kérdéseket, hogy ha csak nap végén viszem be az égetés, akkor ha csak nem napi fix értékre van beallítva a bevitel, akkor nem tudja adott napra miből számolni a dolgokat..... Ugyan erre is lenne megoldás.... De programozás szempontjából valószínűleg bonyolultabb lenne megoldani, mint azt laikusként meg tudom ítélni, és egyszerűbb a jelenlegi, kicsit ugyan matekozós lehetőség.
Így egyenlőre marad akkor ez ;)

Üdvözlettel
E.

3 éve
#2874
Katalin1958
Kedves fórumozók! Azt tapasztalom, hogy sok észrevétel nem aktuális, csak a bázist használók még nem találtak meg minden funkciót. Kísérletezzetek, keresgéljetek, hiszen nem tudtok elrontani semmit! :-)

3 éve
#2872
drisztina 1673
Válasz tejbecsacsi #2871 számú posztjára
Kalóriaégetést most is fel tudsz vinni. Az üres "mit sportoltál" mező végén van egy "<" nyíl ikon, ha arra ráklikkelsz előjön a "kcal megad" és az "új sport felvitele" lehetőség. A "kcal megad" ikonnal tudod korrigálni (+/-) a napi égetést.

3 éve
#2871
tejbecsacsi
Sziasztok!
Már rég ismerem az oldalt. Ugyan nem használom rendszeresen, mivel egy idő után az ember már rutinszerűen tudja az adagját. De időnként azért vissza-vissza térek. A mostani is egy ilyen időszak, hogy pontosan kell vezetnem az étkezéseket. Mielőtt leírom a javaslatom, megragadnám a lehetőséget, és szeretném megköszönni, hogy létrehoztátok ezt az oldalt! Remélem mielőbb egyre többen fogják ezt nem csak szavakkal és reklamaciókkal megköszönni.
Amit én javasolnék fejlesztéshez, az az, hogy legyen lehetőség napi kaloriaegetest is bevinni akár úgy, hogy egyszerűen be lehessen írni adott napra hány kalóriát égettem el. Ez az egyszerűbb. Az összetettebb verzió, ha ezt megbontva pl. Alapjárati és aktív kaloria értékben lehetne bevinni.
Egyre többen használunk aktivitásmérő órákat. A jobbak már 24 órában mérik a pulzus is elvileg pontosabb adatokat adnak mint ha csak simán a súly - magasság - stb. alapján számolnánk. Az túl nagy elvaras lenne hogy a sokféle aplikácioval kompatibilis legyen a Bázis. Az sokkal egyszerűbbnek tűnik, ha nap végén be tudnám írni azt a kalóriát, amit az órám mér.
Ha láttok benne fantáziát, nagyon örülnék neki.
Köszönöm szépen!
További sok sikert!

3 éve
#2869
Horszaga 4
új étel felvételénél hiányzik a vonalkód scan/megadása mező
kérlek adjátok hozzá, sokkal egyszerűbb scannelni az ételeket, mint pötyögni

3 éve
#2868
Horszaga 4
mit mozogtál google fitness integráció jól jönne, mert szerencsére sok eszköz szinkronizál oda + súly adatok is szinkronizálhatóak onnan

3 éve
#2867
Nikita2016 4
Sziasztok!
Lehetne egy blokk a felhasználónév mellett, ahová saját jelmondatot, vagy motivációs üzenetet írhatna ki mindenki magának, amolyan buzdítás képen. Vagy Ilyen voltam/ilyen lettem fotókat lehetne a profilomba feltenni, ami nem publikus, de motiválna.
Köszi!

3 éve
#2866
Lzolcsi
Sziasztok, nem hiba, csak nem találtam jobb helyet a kérdésemnek: Amikor viszem fel az ételeket, van rá lehetőség, hogy lássam hogy az épp hozzáadott ételnek milyen egyéb tápanyagtartalma van? Például ha hozzáadok 1 dl tejet, akkor szeretném látni, hogy annak mennyi a kálium és nátrium tartalma. Oldalt az összesítőben látszik, de nagyon hasznos lenne külön ételenként is látni. Köszönöm!

Megtaláltam közben, elnézést! :)

3 éve
#2864
drisztina 1673
Válasz joe #2863 számú posztjára
Az "eszközök" fül, "étkezési napló" menüben ki tudod exportálni a kívánt időszak adatait.

3 éve
#2863
joe 6
Valahogy letudom tölteni a felvitt súlyadatokat? Régebben tudtam ráközelíteni egy adott időszakra, azonban az már nem működik, így jobb lenne ha tudnám táblázatosan látni.

3 éve
#2862
drisztina 1673
Válasz alberrt #2861 számú posztjára
Te is tudsz új sportot felvinni, hasonlóan, mint az új ételt. Azonban az olyan sportokat, amiknek a kalóriaégetését nehéz "pontosan" mérni vagy erősen függnek az egyéni tényezőktől (súly, kor, edzettség, intenzitás stb), azt én nem ajánlanám közösbe.

3 éve
#2861
alberrt
Sziasztok!
Eddig a sportolásnál csak a futás,úszás,tenisz,fallabda,kerékpározás, túrázás szerepelt a listámon, de a pandémia és egy talpsérülés miatt sajnos a javát nem űzhetem. Viszont a plankelés egy új divat sport, eszköze a saját testünk. A "Mit sportoltál?" lehetőségek közé bekerülhetne esetleg?
köszi,Attila

3 éve
#2860
drLego
Sziasztok! 1. Jó lenne, ha a zöld-ből nem pirosra váltana egyből, ha túllépem az általam választott kcal mennyiséget (zsír, szénhidrát szintén), hanem sárga csak, majd piros csak akkor, ha a napi BMR+sportot is meghaladja a bevitel. 2. A BMR túl soknak tűnik, ha annyit eszem, amennyit írtok, nem fogyok annyit, amennyit "kéne". Utánaolvastam, a Mifflin-St. Jeor képlet – a legtöbbet használt képlet a BMR számológépekben, sokkal pontosabb BMR-t adott ki, kb 400 kcal-lal kevesebbet... Örülnék, ha reálisabb lenne a felhasználásom mérése. Köszönöm, ha ezek megvalósulnak!

3 éve
#2859
Ridita 10
Jó lenne a privát üzenet küldési funkció bevezetése. A fórumon van pár ember, akivel szívesen barátkoznék.

3 éve
#2858
szel
Üdv kedves Bázis! Én új vagyok, ez a második napom, de prém-ként szívesen beírnám egy helyre a testem méreteit, esetleg fotót is töltenék fel, -akár heti/havi rendszerességgel-, és ha már érdemes lennék a dicsekedésre, akkor onnan egyenesen mehetne a Sikertörténetekbe. Köszönettel: szel
U.I.: Időközben megtaláltam a testméretek megadhatóságát, bocsánat.

3 éve
#2857
balintdora
Nagyon jó az oldal szerintem is, de van egy-két idegesítő apróság, amin jó lenne fejleszteni:

Jó lenne, ha a kezdősúlyt azután is lehetne állítani, , hogy új cél került beállításra, előfordulhat (velem pl.előfordult), hogy a kezdő súlynál kiderült, hogy rossz adatot vittem fel, jó lenne átállítani.

Új ételt Mac-kel nem tudok felvinni, option+5 adja ki a balra mutató nyilat, de nem működik. Ezt jó lenne megoladni egyszerűen egy gombbal a keresősáv jobb oldalán, az opcióknál.

Jó lenne, ha az étkezési napló kezdő dátumát megjegyezné a rendszer, ha egyszer megváltoztatom.

Köszi

3 éve
#2856
drisztina 1673
Válasz Felix98 #2855 számú posztjára
Szerintem, most is lehet új sportot felvinni. Az üres "mit sportoltál" sor végén van egy "<" nyíl ikon, ha azt megnyitod előjön a "kcal" és az "új sport felvitele" beviteli lehetőség. Pont úgy, mint az ételeknél. Azonban, ha fel is viszed az általad használt gépek adatait, közösbe nem érdemes ajánlani, mert ez teljes mértékben egyéni adat lesz. Az edzőtermi mozgás detto, ráadásul azt csak valamilyen pulzusmérővel tudod "megbízhatóan" mérni.

3 éve
#2855
Felix98 15
Esetleg a sportolásnál lehetne arra lehetőség, hogy különböző edzőtermi gépek használatát és edzőtermi mozgásokat is be tudjuk vinni? :)

3 éve
#2854
Shanalyl
Nem tudom, volt-e már ötlet, de nem lehetne, h lehessen beállítani, h ne mutasson szomorú arcot a zsír, ha átlépem? Nekem pl abból kell a legtöbbet ennem, szóval ha szépen teljesítem a napi tervet, akkor az app nagyon szomorú lesz. :D

3 éve
#2853
Barbocca
Nagyon szuper az alkalmazás.
Egy javaslatom lenne, ami szerintem nagyon hasznos lenne.
A ch értéken belül lehessen jelölni hogy gyors vagy lassú ch. És az összegzésben lehessen választani hogy így is összegezzen.

3 éve
#2850
vicuskam 3
Szuper oldal, köszi! Azt meg lehetne oldani, hogy receptbevitelnél az összetevők felvitele után ugorjon vissza a kurzor az ételnév mezőbe? Most miután beütjük az entert, külön meg kell fogni az egeret, hogy visszakattintsunk a mezőbe és elkezdhessünk újra gépelni. Ha meg elfelejtjük (mint én rendszeresen), akkor csak gépeljük a semmit sehova :)

3 éve
#2849
78csaba
Sziasztok.
A napi vízmennyiséget nem lehet napi folyadékbevitelre módosítani és az étellel bevitt folyadékot is figyelembe venni? Nehéz így követni, és minden nap állítgatni és számolni hogy mennyi levest ettem, kávét, teát ittam stb......Én előre beviszem általában a következő napot és ha a folyadéknál levonná a magas víztartalmú ételek, italok esetleg gyümölcsök átlagos víztartalmát az ajánlott mennyiségből kiderülne mennyit kell még innom mellé aznap.

3 éve
#2848
Emeshe7826 447
Sziasztok. Egy darabig nem használtam a kalóriabázist, mert elértem a célom, de most home officeban újra aktuális lett. Korábban a sportnál volt lehetőség kcal-ban megadni az elégetett kalóriákat. Most nem látok pl. futásnál csak percet, km-t meg órát. Megszűnt ez a beviteli lehetőség, és ha igen, miért? El tudok játszani a percekkel, míg kijön az óra által számolt kcal, de nem biztos, hogy 1. tényleg annyi percet futottam 2. van időm szórakozni vele. Vagy lehet, van ilyen lehetőség, csak nem találom?

3 éve
#2847
vadamo 1
Sziasztok! Én szívesen látnám az alapjárati kalória értékemet, anélkül is, hogy bevinnék sportolást :)
Köszi és üdv
Adam

3 éve
#2846
Lilike01 3
Sziasztok!

Nem tudom, volt-e már kérésként, de én szívesen venném, ha az új étel felvitelekor a kalória, zsír és fehérje kitöltése mellet egyből lehessen fotót feltölteni, ill. ha már a kezünkben van a zacsó/doboz akkor az ásványi anyagokat, rostokat is be tudjuk írni. Ne csak azután, hogy kiválasztottuk az ételt és plusz információként berögzíteni, mert így sok esetben elmarad.

A Mit sportoltál? lehetőségeknél „Biciklizés – közepes/lassú/intenzív tempót” kérlek egészítsétek ki, hogy az adott tempó mennyi km/h-nak felel meg.

Köszönöm, ha gondolkodtok rajta.
Lili

3 éve
#2845
drisztina 1673
Válasz Marko76 #2834 számú posztjára
Fontos!! kiegészítés a "konvertálás sima étellé" funkcióhoz:

"Recept konvertálása sima étellé: erre kattintva az adott recept hozzávalóvá alakul és felvehető lesz másik recepthez, azaz ilyen módon megoldható lesz a "receptben recept". A konvertálás egy visszafordíthatatlan folyamat, ezért javasolt, hogy előtte készítsetek másolatot és azt konvertáljátok át, hogy megmaradjon az eredeti szerkeszthető példány."

3 éve
#2844
molnarcsaba71 2
- A grafikon a trendvonal nem jelenik meg, hiába pipálom be. Pedig az egy hasznos dolog lenne, hogy a tervezett fogyás mellett megjelenne a trendvonal (a beírt, napi súlyadatokból számítva) és egyből látható lenne, hogy ha így folytatja az illető a kalóriabevitelét, akkor mire számíthat.
- A színezhető, kedvencétel-táblázat beállításánál a színek nevei ne csak oda legyenek írva, hogy "piros", hanem maga a szöveg is annak megfelelő színű mezőben legyen.
- A grafikonnál hasznos lenne, ha a napi eltérés (aktuális súly - az aznapra tervezett súly) is megjelenne görbeként, így látható lenne, mennyire megy jó vagy rossz irányba az ember súlya.
- A kedvencétel-táblázatban az ételeket lehessen áthúzni vagy kurzorral átmozgatni más helyre, hogy ne csak törléssel és újrafelvétellel lehessen megváltoztatni a helyét vagy a sorrendjét az ételeknek.

3 éve
#2843
Optilikusz 17
1. Ez a kalória szimulátor tök jó, csak jó lenne, ha a nagy has nem nőne vissza minden nap. Ha be lehetne állítani, hogy hány kilót akar az ember fogyni. Ennek alapján egyéni lenne a mérete, és egyre csak zsugorodna az a lila has. :-)

2. Jó lenne, ha a megevett étel listáján a sorokat fel lehetne cserélni. Sokszor van másolás előző napról némi változtatással, és jó lenne az egy étkezésre megevett ételeket egymás alatt látni, a kavarodás elkerülése miatt.

3 éve
#2842
Zoliemail
Sziasztok!
A kalória táblázat nehezen tölt be az adat mennyiség miatt, legalábbis én ezt tapasztaltam. Nem lehetne esetleg abc sorrendben, külön oldalakra rakni? Áttekinthetőbb és gyorsabb lenne szerintem.
Köszönöm!
Zoli

3 éve
#2841
Eccer
Sziasztok Kedves Fejlesztok!
Orulnek, ha recept beirasnal kilepes elott feltenne a kerdest, hogy szeretnek-e menteni. Sokszor jarok ugy, hogy mar szinte kesz a recept de veletlenul mellenyulok (foleg telon), ezzel kilepek es kezdhetek elorol beirni mindent.
Koszi!

3 éve
#2840
Marothy Miklos
Elértem a kitűzött célt, sőt alámentem a súlynak, igaz, messze hamarabb, mint azt a rendszer kiírta, de mégis csak! Soha még ilyen jól nem sikerült egyetlen diéta sem! Jól esett volna egy kis ünneplés :) ! Valami jel legalább, hogy Hahó, megcsináltad!
köszi: Miklós

3 éve
#2839
drisztina 1673
Válasz gola #2838 számú posztjára
Nem tudom, hogy mit értesz azon, "mindig külön beírni", de az ételeket lehet - tetszőleges napokra - másolni is.

3 éve
#2838
gola
Sziasztok!
Szerintem jó lenne, ha be lehetne állítani bizonyos ételeket több napra. Így nem kellene mindig külön beírni. Pl. én minden nap reggel ugyanazt a fehérjét iszom és általában a reggeli is ugyanaz. Egy hétre be lehetne jelölni az szerintem teljesen jó lenne.

3 éve
#2837
Csinitundike 1
Sziasztok!

A Mit sportoltál? lehetőségeknél javasolnám a 4 km/h gyaloglás/séta lehetőségét felvenni a választékba!
Köszönettel

3 éve
#2836
drisztina 1673
Válasz Marko76 #2834 számú posztjára
Ha felvittél egy receptet, akkor azt nem tudtad felhasználni egy másik receptben pl.a maradékot felhasználtad egy másik ételedhez vagy kovászt készítettél, amit ilyen olyan pékáruban használtál fel. Ezeket csak akkor tudtad az új receptedbe rögzíteni, mint összetevő, ha felvitted ételként is a 100 grammra jutó adatait.
Ezzel az új fejlesztéssel, nem neked kell új ételként berögzítened, hanem a programmal tudod sima étellé konvertálni.

Bár még nem próbáltam, ez lenne az értelme/funkciója elvileg.

3 éve
#2835
drisztina 1673
Válasz Marko76 #2830 számú posztjára
Ezt én is támogatom.

3 éve
#2834
Marko76 10
Üdv!
Recept szerkesztésnél mit jelent a "konvertálás sima étellé"?
Köszi!

3 éve
#2833
dudligolyo 37
Üdv.
Jó lenne összekapcsolni a Samsung Healt applikációval. Most két helyre is "kell" adminisztrálni.

3 éve
#2832
dudligolyo 37
Üdv!
A jobb oldalon látható, hogy vitaminokból, ásványi anyagokból mennyi volt a bevitel. Itt javasonám az RDA értékeket is feltüntetni egy másik oszlopban. Akkor lehetne követni, hogy áll az ember aznap.

3 éve
#2831
DAdee92
Sziasztok!
Én annak örülnék ha belehetne állítani tömegnövelő étrendet is. Például jól esne a szöveges kiértékelésnél, ha nem úgy fogalmazna hogy sajnos ma túlteljesítettem a napi kalória bevitelem, hanem hogy gratulálok ma is sikerült bevinned/elérned a kitűzött célodat még egy kicsit túl is teljesítetted...

3 éve
#2830
Marko76 10
Üdv!
Saját kedvenc ételeknél lehetne egy A-Z betűsor, fárasztó a közepéig lépkedni. Nálam 33 oldal.
Köszi.

3 éve
#2829
Grillcsirke
Tudom, hogy ingyenes felhasználó vagyok, és ajándék lónak nem nézem a fogát. De egy 17cm-es felületre tényleg egy 7 cm-es hirdetést kell endedélyezni? A hirdetésen nincsen 'x' amivel be tudnám csukni, és a képernyőnek majdnem a felét elfoglalja. Az oldal szinte használhatatlan.

3 éve
#2828
agic
Sziasztok, hasznos lenne, ha az alapjárat kcal szükségletet is lehetne manuálisan módosítani. Ez tök jó, hogy a program automatikusan kiszámolja testsúly és aktivitási szint alapján, de ez nagyon elnagyolt. Nem mindegy pl. hogy

1.) mennyi a jelenlegi zsír-arányunk, hiszen az alacsonyabb testzsír-összetétel (izmosabb test) alapjárati kcal égetése jóval magasabb. A "tunya" testnek pedig jóval alacsonyabb lehet a kcal szükséglete.

2.) az anyagcsere be lehet lassulva, pl. pajzsmirigy-alulműködés esetén, ilyenkor a szervezet alacsonyabb energiafokozatra van kapcsolva, a szervezet jóval kevesebb kcal-ból gazdálkodik. Ha megeszünk egy normál fogyáshoz szükséges kcal mennyiséget, azt vehetjük észre hogy így is hízunk, vagy minimum stagnálunk.

Az egyéni alapjárat kcal szükségletét mindenki ki tudja tapasztani néhány hét alatt. Mi az a kcal mennyiség, amivel stagnálok és mi az amivel már fogyok, de nem túlzott mértékben (hiszen ki szeretne pl. laza-lógós bőrt a korábbi zsírpárnák helyén) :D Ezt egy programmal lehetetlen meghatározni. Ezért gondolom úgy, hogy nagyon hasznos lenne, ha manuálisan is meg lehetne adni az alapjárati kcal szükségletet.

4 éve
#2827
palaci
Hi! Az időponttal van gondom nekem is. Mindig előre tervezem a következő napot. Jó megoldás lenne, ha lenne egy most eszem gomb a napszaki étkezésnél. Például ebédnél a kacsa csőrre rányomva lenne a másolás után egy most eszem gomb, amire rányomva rögzíti a lenyomás időpontját.

4 éve
#2826
Koma 3
Üdv! Jó lenne, ha új étkezési időpont felvitelekor, beírná a jelenlegi időpontot. Mire gondolok? Csinálok magamnak mondjuk 3 egyforma szendvicset. A súlyt, és így kalóriaértéket összetevőnként beírom. Mivel nem akarom mégegyszer beírni ugyanazt, a következő étkezéshez csak átmásolgatom az összetevőket. A program sajnos az időpontokat nem változtatja,olyan mintha egyszerre enném meg a reggeli+tízórait, csak ha egyenként átírogatom azt. Nem lenne hátrány, ha új étkezés bevitelekor az aktuális időpont íródna be.

4 éve
#2825
Czitak 4
Saját recept felvitelénél jó lenne, ha azt is meg lehetne adni, hogy az adott étel hány adag és annak alapján számolja ki a program az adagonkénti makrókat. Sok esetben nem kellene a főzés után mérni, nem kellene az elpárolgást számolni. Vannak ételek amit adagra készítünk és valójában nem számít az elpárolgás, mert pl. szimplán csak ketté vesszük.

4 éve
#2824
Dolna1978 12
Sziasztok, ez a sötét megjelenítés ez az ember életkedvét is elveszi. Totálisan lehangoló, sem belépni, sem vezetni nincs kedvem a táblázatomat. Minden megjelenítés full fekete hátterű.

4 éve
#2823
drisztina 1673
Válasz tothpeter84 #2822 számú posztjára
A kalória beállításánál bármit be tudsz állítani, akár az alapjáratod is. Azonban a te esetedben én nem az alapjáratod állítanám be, hanem a BMR+100kcal-t, mivel:
- az alapjáratod* - igaz ugyan, hogy ezt az értéket tekinthetjük az aktuális súlyunk súlytartó keretének, ehhez azonban fontos, hogy jól mérjük fel a napi aktivitásunkat, azaz - azt jelenti, hogy a szokásos napi életviteled (munka, iskola, takarítás, bevásárlás stb) során ennyi energiát égetsz el összesen, amibe viszont már a sporttevékenység nem számít bele,
- míg a BMR-ed* a szervezeted (agyad, tüdőd, májad stb.) alapvető működése által elégetett keretet mutatja, amit akkor is elégetsz, ha egész nap csak fekszel.

Szóval addig, míg nem javul az állapotod érdemes inkább a BMR+100kcalt beállítani vagy legalább az alapjáratod alatt enni, feltéve, ha nem akarsz hízni.

...mondom mindezt úgy, hogy nem ismerem a célod.

*természetesen mindkét érték csak megközelítő adat, amit nyugodtan el lehet fogadni, azonban folyamatos felülvizsgálatot igényel

4 éve
#2822
tothpeter84
Üdvözlöm!

Az utóbbi napokban mozgásszervi műtét miatt szinte ágybanfekvő Beteggé váltam pár hétre. A napi mozgásom minimális szintet csak a fürdőszobába való Sétát jelenti. A kalóriaégetésem Szerintem megegyezik az alapjárat Kalória igényemmel. Jó lenne ha ezt is ki lehetne választani opcióként a kalória beállításnál!

4 éve
#2821
SchellyP 2115 91
Fix 40 g fehérjét fogyasztok, ezért többet kell ennem szénhidrátból és zsírból.
A kiegyensúlyozott táplálkozásban sokat segítene, ha a Napi Tápanyag Javaslat ablakban nem csak számokal jenenne meg a túlevés, hanem grafikusan is ábrázolva lenne. Például a teljes pirosra váltás helyett, piros színnel újra indulna a sáv.

4 éve
#2820
Fenchu
Válasz Fenchu #2819 számú posztjára
Megtaláltam. De a < csak akkor működik, ha üres a mező, egyébként egy x van ott. Ja és a billentyűzeten is van <.

4 éve
#2819
Fenchu
A "<" gombbal vihetsz fel saját ételt. De hogyan? Régen használtam az oldalt, jól működött, de most nem.
Miért nem szerepel a GYIK-ben részletesen leírva, mit kell csinálni, mert a < gombot nyomkodhatom ítéletnapig, akkor sem történik semmi.

4 éve
#2818
Dodo7771
Imádom ezt az oldalt, friss cukorbetegként óriási segítség a KalóriaBázis! Számomra nagy segítséget jelentene, hogyha egy pici sávban meg lehetne jelentetni az étkezésekhez elfogyasztható szénhidrát mennyiséget (Reggeli: xx, Tízórai:xx , Ebéd:xx, Uzsonna:xx, Vacsora:xx). Ettől függetlenül tényleg szuperek vagytok!!!

4 éve
#2817
vajkzsuzsa 2846
Jó lenne, ha lenne az elpárolgáshoz hasonlóan böjt is a naplóban. Ritkán csinálom, de havonta egyszer biztosan. Igy vissza tudnám nézni, hogy mikor volt utoljára. Persze csak érték nélkül, emlékeztetőül. Tegnap pl. beirtam volna a vacsi helyére. :) - hogy böjt.

4 éve
#2816
moban
Nekem sokkal jobban bejött az előző verzió, amikor a grafikonon ki lehetett jelölni az intervallumot, most össze-vissza ugrál két intervallum, nem tudom ellenőrizni az adott pontokat. Nem vagyok informatikus, csak mezei felhasználó. Ami jó, azt nem lehet békén hagyni? Olyan, mint a főzőműsorokban, amikor a szakács két szép szemét és a mellkasát mutatják a főzött ennivaló helyett, mert az operatőr mindenképpen brillírozni akar, hogy ő is ott van. Kár. Egyébként nagyon szeretem az oldalt.

4 éve
#2815
weasels 12
Sziasztok. A statisztikáknál szeritem nagyon hasznos lenne, ha két testtömeg mérési pont között valahogy látszana, hogy az adott időszakban mennyi volt a napi kalóribevitel. Ezáltal a testtömeg és az adott időszak kalóriabevitele közötti öszefüggés grafikusan is jól látszódna, ami így nagymértékben segítené a személyreszabást.

4 éve
#2814
VargaKitti87
Nem tudom, volt-e már, de én szívesen venném, ha rögzíteni lehetne időt is. Én most pl 3 óránként eszek, és jó lenne látni, hogy mondjuk reggeli 06:00; x kcal.
Köszönöm, ha gondolkodtok rajta.

4 éve
#2813
ZuEr 1391
Az ülő munka mellett a homeoffice mint kategória is érdekes lehet, ahol mozgás szinten elmarad a munkába járás energiaigénye.


4 éve
#2812
ZuEr 1391
Válasz törölt felhasználó #2807 számú posztjára
Lehet, hogy a folyadékbevitelt is "naplóvezetésnek" kellene tekinteni, és ebben az esetben a naplóvezetés nem szakad meg. Ugye a böjt nem az "étlen-szomjan"-t jelenti?

4 éve
#2811
LovePunk91 2
Mmm vannak, akik rendszeres plazmaadók, illetve véradók. Nyilván nem sport de kalóriaégetés, utána nagyon éhes és kimerült az ember. Valahogy be kellene illeszteni egy ilyen funkciót is. Plazmaadás előtt nagyon készülök, rendesen eszek, és utána is tisztességgel. :D A napi keretet így néha túllépem. Viszont muszáj.

https://www.facebook.com/pecsplazmacentrum/photos/tudtad-hogy-a-plazmaad%C3%A1s-nem-csak-h%C5%91sies-de-kiv%C3%A1l%C3%B3an-%C3%A9geted-vele-a-kal%C3%B3ri%C3%A1kat-is/1910762345890964/

4 éve
#2810
elzablues
Még új vagyok, de visszaolvasgatva és ismerve a saját étkezésem, egy böjt funkció azt hiszem, h tényleg jó lenne.

4 éve
#2809
Shanalyl
A böjt gombot támogatom! Bár én olyankor beírok egy üres kávét, h legalább ne vesszenek el a napjaim. De jobb lenne tényleg, mert akkor legalább azt is tudnánk, h akkor böjtöltünk.

4 éve
#2808
Luna1110 1
Sziasztok!
A saját receptjeimet - amiket nem ajánlok a közösbe - miért nem tudom az új recept felvitelénél hozzávalóként előhívni?
Például főzök pörköltöt, ennek felviszem a hozzávalóit saját új receptnek, a rendszer kiszámolja a kalóriaértékét. Ha ebből a pörköltből hétvégére marad mondjuk 300 g, némi vaj és mustár hozzáadásával lesz belőle pörköltkrém, akkor miért nem lehet behívni hozzávalóként az új recepthez, hogy pörkölt?

4 éve
#2806
Luna1110 1
Köszönöm szépen.

4 éve
#2805
drisztina 1673
Válasz Luna1110 #2803 számú posztjára
Ételt adott napra másolni most is lehet, ennek lépései:
-az adott étel végén lévő „nyílra” kattintva, majd a másolás (lila színű) ikont kiválasztva tudsz a kívánt napra másolni,
-ezt követően tudod (adott napon) akár a mennyiséget,akár az étkezést módosítani.

Más lehetőség (jelenleg) sajnos nincs.

4 éve
#2804
magyaristvan 55 71
Ha rányomok a másolás gombra megjelenik egy ablak az időszak választó listával és OK gombbal. Jelenleg, ha ilyenkor entert nyomok akkor megnyílik a lista, hogy válasszak időt. Jobb lenne, ha a fókusz az OK gombon lenne, mert ha entert nyomok azonnal másolna az adott napra.

4 éve
#2803
Luna1110 1
Sziasztok!

Hogyan lehet megoldani, hogy az előző nap megevett vacsorát, bele tudjam másolni a másnap ebédhez? Lehet, hogy csak én nem tudom, mert most kezdtem az oldal használatát.
Ha nincs ilyen funkció, akkor nem lehetne, hogy én adjam meg, hogy melyik étkezéshez szeretném bemásolni az adott étkezést.
Azt is észrevettem, hogy a receptek felvitelénél nincs olyan rublika, hogy a kész étel súlya. Nem lehetne ezt pótolni, hogy a rendszer automatikusan kiszámolja az elpárolgást, ne nekem kelljen számolgatni?

4 éve
#2801
sinnesro
Válasz törölt felhasználó #2800 számú posztjára
Az Eszközök->Étkezési napló funkcióval kiteheted excelbe, és olyan átlagolást, statisztikát, számolást csinálhatsz rajta, amit csak nem szégyellsz. :-)))

4 éve
#2798
freezsu2 1
Évek óta használom az alkalmazást, köszönet érte. Többször felmerült bennem, hogy a napi kiértékelést, mindíg este kérem. De addigra már ettem,ittam. Viszont a súlyomat (tömegemet) reggel viszem fel, gyakorlatilag éhgyomorra. Lehet, hogy akkor kellene kérnem a kiértékelést?! De akkor nem jó a "szöveg". Szerintem az előző napig bevitt kalóriákhoz, és a ma reggel mért tömeghez kellene a kiértékelés. Lehet, hogy rosszul gondolom. Köszönöm, üdv, zs

4 éve
#2797
vajkzsuzsa 2846
Válasz coriella #2796 számú posztjára
Az ingyenes prémium reklám felett / a kaják felett / van egy MA felirat. Jobbra- balra nyilak. Ott menj el az ominózus napig, és töröld :)

4 éve
#2796
coriella
Szeretném kitörölni a tegnapi napot (2020.07.02), mert rosszul állítottam be a célt. Nem találok rá lehetőséget, kérhetek segítséget? Köszönöm szépen.

4 éve
#2795
vajkzsuzsa 2846
Csak
egy ötlet egy öreg rókától. Lehetne egy olyan tétel, hogy " BÖJT". Ritkán, de csinálom. Ebédtől nem eszem másnap reggelig, kb. 16 óra. Jónak érzem Bmati és Ironizáló sugallatára.
Ha ezt adott napon beirom, akkor a visszanézéskor látom, mikor volt legutóbb BÖJT, vagy esetleg aznap miért kevés a kalória. Müködhetne ugy, mint az "elpárolgás" - persze nem minusz jellel, csak " 0 " -értékkel. Csak jelzés szinten. :)

4 éve
#2794
drisztina 1673
Válasz Agi800309 #2792 számú posztjára
Úgy emlékszem, hogy semmilyen receptet nem lehet másik receptben felhasználni, akkor sem, ha közösbe ajánlod és akkor sem, ha sajátként használod. Ahhoz, hogy ezt megtehesd nem közösbe kell ajánlani, hanem a felhasználni kívánt recepted 100 grammra vonatkozó adatait új ételként kell felvinni.

4 éve
#2793
MViktoria
Sziasztok!

Nekem nagyon hiányzik a grafikonból a trendvonal (hiába x-elem be nem rajzolja fel) a régebbi verzióban ezt nagyon szerettem és azt is hogy az egérrel is lehetett nagyítani, nem kellett a dátummal variálni. Köszi.

4 éve
#2792
Agi800309
Sziasztok! Azt vettem észre, hogy a nem közös adatbázisba rögzített receptek esetében, ha már egy korábbi recept alapján szeretnék egy komplex adalékot=korábbi készétel (pl. házilag készített levesbetét) hozzátenni (mert pl. előző napról maradt egy kis adag), akkor bizony az új recept felvitele menüpontnál nem lehet megtalálni a nem közös adatbázisba rögzített ételeket és emiatt muszáj olyan recepteket is a közös adatbázisba ajánlani, aminek ott semmi keresnivalója, viszont privátban szükség van rá a helyes adatok miatt. Lehetne kérni erre vonatkozó fejlesztést, illetve a kizárás elhalasztását. Nyilván az ilyen közös adatbázisba került infókat a felhasználónak törölnie kell jelenleg. Köszönöm.

4 éve
#2791
klorinczi 1029 279
Valaki már felvette a javaslatok listájára a bevásárló lista ötletet.
Mindössze 1 szavazatot kapott...

Pedig a bevásárló lista jó ötlet!

Tudjuk milyen ételeket fogyasztunk, illetve azokat fogyasztjuk, melyeket megvásároljuk.
Összefügg. Mindent egy helyen lehetne kezelni.

Ha ez prémium funkció lenne, még előfizetni is megérné, mert nincs még egy olyan alkalmazás, ahol benne van, hogy mit fogyasztok, így ebből könnyen elkészülhet a bevásárlólistám is.

4 éve
#2789
viccmanoo 11
Sziasztok!

Olyat nem lehetne, hogy a nap kiértékelésénél a szövegbe bele lenne írva, hogy a felesleges (lila) hasam éppen hány kockából áll, a leadott (szürke) hasam hány kocka?

4 éve
#2788
HUNited 559 85
Válasz agatity #2787 számú posztjára
Van ilyen csapat, csak nem ilyen módon működik (amúgy nem rossz az elképzelés)

Én annyit tudok neked mondani, ha a termék ami duplikáció vagy nyilvánvalóan hibás beírod hogy DELETE, akkor néha ránéznek és törlik a korrektorok.

4 éve
#2787
agatity 925 1
Szevaszok, a külső felületre (ide: http://kaloriabazis.idea.informer.com/proj/?ia=133657) is beírtam:

Sok olyan étel van, amelyek kétszer, háromszor vannak felvéve. Sokszor ugyanazzal a kalóriaszámmal, esetleg az egyiknél van fotó, a másiknál nincs.
Szerintem érdemes lenne ezeket egybe vonni, de megértem, hogy nincs kapacitása a fejlesztőnek egyesével fésülgetni az adatbázist. Ellenben ha kapna ezekről egyedileg jelzést, akkor ez tudna talán működni.
Ha még erre sincs kapacitása, akkor lehetne közösségileg rendbe rakni. Mondjuk X nap alkalmazás után és prémiumos előfizetéssel rendelkezők között felállhatna egy 3-5-10 fős csapat, akik a beérkezett duplikációkat jelző bejelentéseket ellenőrzik, és döntenek. Természetesen logolva a döntéseket, és bármikor visszavonhatóvá tenni, ha kiderül, hogy rosszul döntöttek. És ez a bíráló közösség az egyik fórumtopikba folyamatosan töltené fel, hogy miket vontak össze, hogy így is kiderülhessen, ha valamit hibásan vontak össze.


Itt lehet rá szavazni: http://kaloriabazis.idea.informer.com/proj/?ia=133657

4 éve
#2786
drisztina 1673
Válasz KupBa #2781 számú posztjára
Nem tudom, hogy erre, vagy hasonlóra gondoltál e, de az üres "mit ettél" sorban a nagyítóra kattintva az általad felvitt vagy kedvencnek megjelölt ételeket mutatja.

4 éve
#2785
drisztina 1673
Válasz tundesz3 #2784 számú posztjára
Lehet a hízást is követni az oldalon, igaz nem ez a legegyszerűbb módja és talán a kiértékelés sem úgy működik, ahogy ilyenkor elvárná az ember, de attól még működik:
- úgy kell meghatározni a kalória keretet, hogy hízás legyen a vége
- vagy mínusz előjellel kell megadni a célt

4 éve
#2784
tundesz3
Üdvözlöm!
Fejlesztési javaslatként ínám a hízás lehetőségét. Sajnos sokunknak a hízás ugyanolyan probléma (ha nem nagyobb) mint másnak a fogyás. Évek óta küszködöm 10 kg hízásért, sajnos nagyon nehezen megy. Jó lenne egy támogató alkalmazás, esetleg javaslat miből kellene többet enni... Stb.

4 éve
#2783
drisztina 1673
Válasz Margo721103 #2782 számú posztjára
Lehet korrigálni. A recepted utolsó soraként vidd fel az "elpárolgás"-t mínusz előjelel.

4 éve
#2782
Margo721103 1
Sziasztok!
Jó lenne, ha a saját recepteknél korrigálni lehetne az elvesztett nedvességgel. Ez sütésnél fontos lenne. Pl (mínusz)-1,5dl víz. Így a tápértékek maradnának, kicsit kisebb súlyra vonatkoztatva. A teljes adagot nyersen könnyű lemérni (és a recept is mutatja) és sütve is. Ha kiveszek belőle egy adagot, darabot más lesz a valós tápanyagtartalma.
A kész recept kalóriatartalma a nyersanyagra vonatkozik. mikor megsül, kisebb a súlya, és mérni is csak a készet tudom.

4 éve
#2781
KupBa 106
Sziasztok!

Van egy ötletem egy "nice to have" opcióra, persze lehet, hogy már van ilyen csak én nem találtam meg az oldalon. Szeretnék látni egy listát azokról a ételekről/termékekről amiket én vittem fel az adatbázisba. Így például könnyen meg tudnám nézni, hogy melyiket hányan választották eddig, mennyire volt hasznos a hozzájárulásom.